Käsikirja kasvatti mediahuomiota

Y-Säätiö tuotti käsikirjamaisen teoksen englanniksi avuksi kaikille asunnottomuustyötä tekeville ja teemasta kiinnostuneille. Kansainvälinen mediakiinnostus oli vuoden aikana jälleen suurta.

Käsikirja julkaistiin lokakuussa 2017.

Y-Säätiön tuottama A Home of Your Own -teos pyrkii vastaamaan kysymyksiin siitä, millaisilla toimilla asunnottomuus on saatu Suomessa vähenemään.

Kirjan tekoon on osallistunut paitsi Y-Säätiön asiantuntijoita, myös laaja joukko asunnottomuustyön eksperttejä eri organisaatioista. Kirjassa haastatellaan lisäksi asunnottomuutta kokeneita ihmisiä. Kirjaa lähetettiin Y-Säätiön sidosryhmille sekä jaettiin mediolle. Tämä poiki lisää mediaosumia.

Mediahuomio jatkui myös vuonna 2017

Vuonna 2017 toimintaamme esiteltiin noin 120 ulkomaisessa mediajutussa eri puolilla maailmaa. Kansainvälistä kiinnostusta Suomea kohtaan herätti se, että asunnottomuus laskee Suomessa, kun muualla trendi on päinvastainen. Juttujen kärkenä oli lähes aina se, mitä muut maat voisivat oppia Suomen asunnottomuustyöstä.

Kiinnostus oli kovinta Briteissä, josta mediapyyntöjä tuli runsaasti. Yksi merkittävimmistä oli tv-kanava ITV:n vierailu Y-Säätiöön marraskuussa. Uutisjuttu toi paljon näkyvyyttä Y-Säätiölle ja Suomelle.

Y-Säätiön vierailun lisäksi monet medioiden edustajat kävivät Asunto ensin -periaatetta soveltavissa asumispalveluyksiköissä, tapasivat alan asiantuntijoita valtionhallinnosta ja järjestöistä sekä asukkaita, jotka ovat kokeneet jossain elämänsä vaiheessa asunnottomuutta.

Y-Säätiössä vieraili vuoden aikana asiantuntijaryhmiä eri puolilta maailmaa vuoden aikana 24 kertaa. Vierailuihin on osallistunut poliittista johtoa ja virkamiehiä sekä asunnottomuustyön ammattilaisia eri organisaatioista.

Muun muassa Britannian paikallishallintoministeri Sajid Javid vieraili huhtikuussa Y-Säätiössä.

Y-säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Harjuniemi, paikallishallintoministeri Sajid Javid ja Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen.