Asunnot

Y-Säätiö-konsernin asuntoja ovat M2-Kotien vuokra-asunnot ja Y-Kodit. Asukkaidemme sosiaalinen ja taloudellinen hyvinvointi ovat toimintamme keskiössä. Asukkaamme voivat luottaa asumisen kohtuuhintaisuuteen, jatkuvuuteen ja turvallisuuteen. Y-Säätiö on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon vuokranantaja.

Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja

Y-Kodit on tarkoitettu erityisesti asunnottomuutta kokeville tai asunnottomuusuhan alla oleville kehitysvammaisille, mielenterveys- ja  päihdekuntoutujille, erityistä tukea tarvitsevia nuorille, vapautuville vangeille, ylivelkaantuneille sekä henkilöille, jotka sairauden, vamman tai vian takia tarvitsevat esteettömän asunnon. 


Y-Kotien asunnot ovat pääsääntöisesti yksiöitä tai pieniä kaksioita. Suurin osa asunnoista on vuokrattu kunnille tai muille yhteistyökumppaneille. Asuntoja haetaan suoraan kumppaneiltamme. Kumppanimme huolehtivat asuntojen vuokrauksesta. He myös palvelevat asukkaita koko vuokrauksen ajan.

Yhteistyökumppaneitamme asuntoasioissa ovat:


Asuntoja suoraan Y-Säätiöltä

Y-Säätiöllä on pääkaupunkiseudulla jonkin verran Y-koteja, joita vuokraamme itse. Valtaosa näistä asunnoista vuokrataan yhteistyökumppaneidemme kautta tulleille asunnonhakijoille. Asuntoihin ei ole jonoa, vaan ne menevät niitä eniten tarvitseville. Y-Kotia voit hakea tästä linkistä.

Hakuprosessi voi edetä nopeastikin, jos sopiva asunto vapautuu oikealla hetkellä. Valitettavasti emme voi kuitenkaan luvata vuokra-asuntoa jokaiselle hakijalle, sillä hakijoita on usein enemmän kuin asuntoja.

Voit myös hakea asuntoa M2-Kodeilta. Löydät M2-Kotien hakemuksen TÄSTÄ linkistä.

Tarjoamme asukkaillemme myös asumisneuvontaa ja työmahdollisuuksia