Asunnot

Y-Säätiö-konserni on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja.
Asuntojamme ovat Y-Kodit erityisryhmille sekä kohtuuhintaiset M2-Kodit.

Y-Koteja vuokraavat kumppanimme


Y-Kotien vuokra-asuntoja on lähes 7 500 ympäri Suomea.

Y-Kodit on tarkoitettu erityisesti heille, joille oman kodin saaminen on vaikeaa. Heitä ovat erityisesti asunnottomuutta kokevat tai asunnottomuuden uhan alla olevat ihmiset. Y-Kotien asukkaita voivat olla myös kehitysvammaiset, mielenterveyskuntoutujat, päihdekuntoutujat ja vapautuvat vangit. Y-Koteja voivat saada myös nuoret, jotka tarvitsevat asumiseensa tukea.

Y-Kotien asunnot ovat pääsääntöisesti yksiöitä tai pieniä kaksioita. Suurin osa asunnoista on vuokrattu kunnille tai muille yhteistyökumppaneille. Asuntoja haetaan suoraan kumppaneiltamme.

Kumppanimme päättävät kenelle asuntoja annetaan. He myös palvelevat asukkaita koko vuokrauksen ajan.

Asuntoja suoraan Y-Säätiöltä

Y-Säätiöllä on pääkaupunkiseudulla jonkin verran vuokra-asuntoja, joita vuokraamme itse. Valtaosa näistä asunnoista vuokrataan yhteistyökumppaneidemme kautta tulleille asunnonhakijoille. Asuntoihin ei ole jonoa, vaan ne menevät niitä eniten tarvitseville. Y-Kotia voit hakea tästä linkistä.

Yhteistyökumppaneitamme asuntoasioissa ovat:

Hakuprosessi voi edetä nopeastikin, jos sopiva asunto vapautuu oikealla hetkellä. Valitettavasti emme voi kuitenkaan luvata vuokra-asuntoa jokaiselle hakijalle, sillä hakijoita on usein enemmän kuin asuntoja.

Tarjoamme kaikille asukkaille asumisneuvontaa ja työmahdollisuuksia