Ajankohtaista

Y-Säätiö-konserni on Suomen suurin valtakunnallisesti toimiva voittoa tavoittelematon vuokranantaja. Omistamme yli 19 000 vuokra-asuntoa lähes 60 paikkakunnalla.


Y-säätiön tapahtumat

RADAR – Rekisteritietoanalyysi asunnottomuuden ymmärtämiseksi ja vähentämiseksi

RADAR on Y-Säätiön ja Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen yhteinen ARAn rahoittama tutkimushanke.
  • Tutkimus

Tuettu asunnonvaihto

Tutkimus kohdentuu Y-Säätiön ja Pelastusarmeijan pilottiin, jossa muuttamishalukkaita asukkaita tuettiin muuttoprosessissa. Asukkaat muuttivat tuetusta asumisyksiköstä M2-Kotien vuokra-asuntoon.
  • Tutkimus

Työtä asukkaille. Uuras -työllistymisohjelman vaikuttavuus

Tutkimuksessa selvitetään Uuraan vaikutusta asukkaiden työllistymiseen, hyvinvointiin ja asumiseen pitkällä aikavälillä.
  • Tutkimus

Kohti hiilineutraalia arkea

Tutkimus kannustimien vaikutuksista energiankulutukseen ja kierrätystapoihin.
  • Tutkimus

SEGRA – Segregaation ja asunnottomuuden vastainen asumissosiaalinen työ haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten asumis- ja palvelupoluilla

Tutkimushanke kohdentuu sosiaalityön rooliin alueellisen eriarvoistumisen eli segregaation ja asunnottomuuden vastaisessa työssä suomalaisten kasvukeskusten suurissa kaupungeissa.
  • Tutkimus

Adapting Housing First

Y-Säätiö on mukana eurooppalaisessa Adapting Housing First -yhteishankkeessa, jossa kehitetään Asunto ensin -malliin pohjautuvaa asunnottomuustyötä. Hankkeessa tutkitaan, miten Asunto ensin -mallia voi toteuttaa eri maissa, sekä jaetaan osaamista ja koulutetaan Asunto ensin -työtä tekeviä ammattilaisia. Hanke on Erasmus+-ohjelman rahoittama.
  • Hanke, Tutkimus

Y-Säätiön tapahtumat

Y-säätiö järjestää asunnottomuusteemaan liittyviä tapahtumia ympäri vuoden sekä livenä että verkkotapahtumina.