Haemme vihertyön ammattilaisia

Vihertyön ammattilainen, tule meille töihin luomaan viihtyisiä asuinympäristöjä! Haemme innokkaita kausityöntekijöitä pääkaupunkiseudulla sijaitsevien noin 100 kiinteistömme pihojen hoitotöihin tulevalle kasvukaudelle.

Lue lisää

Keskustelutilaisuus Parkkila-talosta

Tervetuloa keskustelemaan Siltamäkeen rakentuvasta Parkkila-talosta! Tilaisuus on tarkoitettu lähialueen asukkaille, koulun oppilaiden huoltajille sekä muille hankkeesta kiinnostuneille. 

Lue lisää

STEA ehdottaa avustusta Y-Säätiön asunnottomuustyöhön

Ehdotetulla avustuksella vähennetään asunnottomuutta ja tuetaan nuoria. Myös Y-Säätiön asumisneuvonnalle sekä kansalliselle Asunto ensin Verkostokehittäjille ehdotetaan jatkoavustusta.

Lue lisää

Meidän on kysyttävä uudelleen, miltä asunnottomuus näyttää vuonna 2030

Kun Y-Säätiö julkaisi muutama vuosi sitten asunnottomuuden tulevaisuutta visioivan kirjan, moni kirjoittajista tuskin uskoi, että jo parissa vuodessa maailman tila on täysin muuttunut, kirjoittaa Y-Säätiön tutkimusharjoittelija Spyridoula Fotinis.

Lue lisää

Asunto ensin on ainoa kestävä tapa vähentää asunnottomuutta

Hätämajoituspaikat nähdään edelleen nopeana ratkaisuna asunnottomuutta kokeville. Todellisuudessa asunnottomuus poistuu vain Asunto ensin -mallilla, bloggaavat Juha Kahila ja Juha Soivio.

Lue lisää

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa 68 vuokra-asuntoa Espoon Nihtisiltaan

Osoitteeseen Nihtisillankuja 2 rakentuva kerrostalon arvioidaan valmistuvan loppuvuodesta 2024. Nihtisilta on nopeasti kehittyvä Espoon kasvukeskuksen asuinalue. Uudet M2-Kotien vuokra-asunnot mahdollistavat energiatehokkaan vuokra-asumisen liikenteen solmukohdassa.

Lue lisää

Maria Ohisalo: “Pyritään siihen, ettei yksikään ihminen jäisi asunnottomaksi energiakriisin seurauksena”

Asunnottomuusseminaarissa keskusteltiin hyvinvointialueista ja asunnottomuusohjelmista. Tilaisuudessa puhunut ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo korosti työn jatkumisen merkitystä: “Aktiivisuutta tarvitaan koko ajan, ei ainoastaan Asunnottomien yönä.”

Lue lisää

Häätöjen määrä ei vähene, vaikka asunnottomuus laskee

Asunnottomuus on Suomessa laskenut 1990-luvulta tähän päivään. Luulisi, että samansuuntainen kehitys olisi tapahtunut myös häädöissä, mutta näin ei ole, bloggaa Y-Säätiön asiantuntija Raine Helskyaho.

Lue lisää

Komissaari Nicolas Schmit: “Y-Säätiö inspiroi työllään”

Työllisyys- ja sosiaaliasioista komissaari Nicolas Schmit vieraili Suomen-vierailullaan Y-Säätiössä. Euroopan Unioni tavoittelee, että asunnottomuus on poistettu unionin alueelta 2030.

Lue lisää

Y-Säätiön hallitusohjelmatavoitteet: Suomesta maailman ensimmäinen asunnottomuuden poistanut maa

Määrätietoisella ja laaja-alaisella hyvinvointipolitiikalla asunnottomuuden ei myöskään anneta syntyä enää koskaan Suomeen uudelleen.

Lue lisää

Y-Säätiö palkittiin kesäduunikisassa toiseksi parhaimpana

Kilpailun tulokset perustuvat kesätyöntekijöiden tekemiin arvioihin. Palkintosijan perusteena on tasaisen vahva suoritus kaikilla kesätyökokemuksen osa-alueilla.

Lue lisää

Y-Säätiö varoittaa asunnottomuuden lisääntymisestä: ”Elinkustannusten nousu asettaa monen asumisen ensimmäistä kertaa vaakalaudalle”

Suomen hyvää asunnottomuuskehitystä uhkaa nyt voimakas kustannusten nousu. Oman lisänsä tuo hyvinvointialueuudistus, jossa vastuu asunnottomuuden hoidosta uhkaa pudota kuntien ja tulevien hyvinvointialueiden väliin.

Lue lisää