Komissaari Nicolas Schmit: ”Y-Säätiö inspiroi työllään”

  • 16.10.2022
  • Uutinen

Työllisyys- ja sosiaaliasioista komissaari Nicolas Schmit vieraili Suomen-vierailullaan Y-Säätiössä. Euroopan Unioni tavoittelee, että asunnottomuus on poistettu unionin alueelta 2030.

Komissaari Nicolas Schmit ja Y-Säätiön toimitusjohtaja vaihtoivat ajatuksia eurooppalaisesta asunnottomuustyöstä. Kuva Mikko Stig/Euroopan Unioni

Komissaari Nicolas Schmit vieraili Suomen-vierailullaan Y-Säätiössä. Hän oli kiinnostunut kuulemaan suomalaisesta asunnottomuustyöstä. Komissaaria kiinnosti erityisesti Y-Säätiön ainutlaatuinen konsepti. Vierailulla keskusteltiin siitä, miten Y-Säätiö tuottaa kohtuuhintaisia koteja ja vähentää asunnottomuutta. Komissaari halusi kuulla erityisesti työmme käytännönläheisyydestä.

”Suomi on asunnottomuuden torjunnan eturintamassa ja olin erityisen iloinen voidessani vierailla Y-Säätiössä, joka on tehokkaasti kehittänyt asunto ensin -periaatetta. Tästä saa inspiraatiota asunnottomuuden torjunnan eurooppalaiseen foorumiin”, komissaari Schmit kommentoi vierailulla.

Asunnottomuus on saanut Euroopassa valtavat mittasuhteet. On arvioitu, että unionin alueella joka yö noin 700 000 ihmistä nukkuu ulkona tai tilapäissuojissa. Euroopan Unionin jäsenvaltiot ovat sitoutuneet poistamaan asunnottomuuden vuoteen 2030 mennessä.

”Asunnottomuuden hoito on yhteiskunnallinen investointi. Uskon vahvasti Y-Säätiön tapaan tehdä asunnottomuustyötä”, komissaari kommentoi.