Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa 68 vuokra-asuntoa Espoon Nihtisiltaan

  • 26.10.2022
  • Uutinen

Osoitteeseen Nihtisillankuja 2 rakentuva kerrostalon arvioidaan valmistuvan loppuvuodesta 2024. Nihtisilta on nopeasti kehittyvä Espoon kasvukeskuksen asuinalue. Uudet M2-Kotien vuokra-asunnot mahdollistavat energiatehokkaan vuokra-asumisen liikenteen solmukohdassa.

Espoon Kilossa sijaitsevaan Nihtisillan asuinalueelle valmistuu loppuvuonna 2024 M2-Kotien 68 ARA-vuokra-asuntoa. M2-Kotien asunnot sijaitsevat osoitteessa Nihtisillankuja 2 H–I.

Kaikki Y-Säätiö-konserniin kuuluvan M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja.

M2-Kotien talo on osa korttelikokonaisuutta, johon tulee T2H:n rakentamia omistusasuntoja ja Saton vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Korttelikokonaisuuden asukkaille rakentuu myös yhteinen parkkihalli.

Nihtisilta on yksi Espoon kasvukeskuksen nopeimmin kehittyvimmistä alueista

M2-Kotien kerrostalo valmistuu erinomaiselle sijainnille Espooseen, Turunväylän ja Kehä II:n risteyskohtaan. Hyvien kulkuyhteyksien lisäksi M2-Kotien Nihtisillankujan asukkaat pääsevät hyödyntämään Keran alueen kehittyviä palveluita.

”Meille on tärkeää olla mukana Nihtisillan kaltaisten kehittyvien ja modernien asuinalueiden rakentamisessa. Nihtisillankujan asunnot ovat oiva esimerkki siitä, ettei kohtuuhintaisuus tarkoita hyvästä sijainnista tinkimistä”, toteaa Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

M2-Kotien viihtyisälle sisäpihalle on kaavoitettu puita ja viheraukkoja. Havainnekuva: Arkkitehtipalvelu Oy.

Energiatehokasta asumista

Nihtisillankujan kerrostalo on valmistuessaan A-energialuokassa, joka on tavoitteena kaikissa Y-Säätiö-konsernin uudiskohteissa. Asumisen energiankulutukseen vaikutetaan esimerkiksi sillä, että talojen lämmitys toteutetaan maalämmön avulla. Katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja.

M2-Kotien tontti rajautuu viihtyisään puistoon. Myös pihalle on kaavoitettu viheraukkoja, joihin istutetaan puita.

Talon on suunnitellut Arkkitehtipalvelu Oy, urakoitsijana toimii Lujatalo Oy.