Y-Säätiön maine vahvistui Luottamus&Maine-tutkimuksessa

  • 30.11.2023
  • Uutinen

Y-Säätiö on vahvistanut mainettaan ja kasvattanut sidosryhmiensä tukea, ilmenee tuoreesta T-median toteuttamasta Luottamus&Maine-tutkimuksesta.

Lokakuussa 2023 tehdyssä tutkimuksessa mitattu maineen kokonaisarvosana on noussut neljän vuoden mittaushistorian korkeimmalle tasolle, saavuttaen 3,39 viisiportaisella asteikolla (vuonna 2022 arvosana oli 3,31). Y-Säätiön maine on kasvanut kaikilla kahdeksalla tutkimuksen osa-alueella, ja erityisen huomionarvoista on ollut positiivinen kehitys vastuullisuuden, johtamisen ja hallinnon saralla.


Toteutamme Y-Säätiön yleishyödyllisen tarkoituksen mukaista yhteiskuntavastuuta. Panostamme yrityksemme tunnettuuden kasvattamiseen muun muassa tutkimus- ja kehitystoiminnan avulla. Tavoitteellinen työmme kohtuuhintaisena asuntorakentajana ja vuokraajana sekä asunnottomuuden ennaltaehkäisijänä näkyy haasteellisena aikana suuren yleisön Y-Säätiöön liittämässä mielikuvassa ja tuessa.

Tutkimuksen mukaan sidosryhmien tuki on kasvanut erityisen merkittävästi, saavuttaen kokonaisarvosanan 3,20, kun se edellisenä vuonna oli 2,88. Tutkimuksessa korostui Y-Säätiön luotettavuus työnantajana työnhakijoiden silmissä. Y-Säätiö sijoittui muun muassa ensimmäiseksi Oikotien Vastuullinen kesäduuni 2023-kilpailun pienet ja keskisuuret -kategoriassa, johon kuului 28 työnantajaa. Voitto oli säätiölle kolmas – vuonna 2022 Y-Säätiö sijoittui toiselle sijalle.

”Maineen vahvistuminen ja sidosryhmien luottamus ja tuki toiminnallemme kannustavat meitä jatkamaan merkityksellistä työtämme asetettujen tavoitteiden mukaisesti”, kommentoi Y-Säätiön viestintä- ja markkinointijohtaja Minna Pääkkönen.

Y-Säätiö on Suomen suurin valtakunnallisesti toimiva voittoa tavoittelematon vuokranantaja ja asunnottomuustyön asiantuntija. Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta rakentamalla ja tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. M2-Kodit on Y-Säätiö-konsernin omistama ARA-vuokra-asumiseen keskittynyt yhtiö