Ajankohtaista

Y-Säätiö-konserni on Suomen suurin valtakunnallisesti toimiva voittoa tavoittelematon vuokranantaja. Omistamme yli 19 000 vuokra-asuntoa lähes 60 paikkakunnalla.


Y-säätiön tapahtumat

RADAR – Rekisteritietoanalyysi asunnottomuuden ymmärtämiseksi ja vähentämiseksi

RADAR on Y-Säätiön ja Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen yhteinen ARAn rahoittama tutkimushanke.
  • Tutkimus

Tuettu asunnonvaihto

Tutkimus kohdentuu Y-Säätiön ja Pelastusarmeijan pilottiin, jossa muuttamishalukkaita asukkaita tuettiin muuttoprosessissa. Asukkaat muuttivat tuetusta asumisyksiköstä M2-Kotien vuokra-asuntoon.
  • Tutkimus

Onnistunut asuminen

Kolmivuotisen Onnistunut asuminen -hankkeen tavoitteena on luoda verkostot, rakenteet ja yhteistyömallit Helsinkiin ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle tuetuista asumisyksiköistä muuttavien ja jo muuttaneiden asukkaiden asumisen turvaamiseksi.
  • Hanke

Y-polut – Y-Säätiön nuorisoasumisen asumisohjaus itsenäistymisen voimavarana

Kolmivuotisen Y-polut – Y-Säätiön nuorisoasumisen asumisohjaus itsenäistymisen voimavarana -hankkeen tavoitteena on kehittää Y-Säätiön omaa nuorisoasumisen mallia sekä varmistaa Y-Säätiön asuntokannassa asuvien alle 35-vuotiaiden nuorten aikuisten asumisen jatkuvuus sekä ennaltaehkäistä nuorten asunnottomuutta.
  • Hanke

Työtä asukkaille. Uuras -työllistymisohjelman vaikuttavuus

Tutkimuksessa selvitetään Uuraan vaikutusta asukkaiden työllistymiseen, hyvinvointiin ja asumiseen pitkällä aikavälillä.
  • Tutkimus

Kohti hiilineutraalia arkea

Tutkimus kannustimien vaikutuksista energiankulutukseen ja kierrätystapoihin.
  • Tutkimus

Jiippi – seikkailua ja ohjausta myötätuulessa

Jiippi – seikkailua ja ohjausta myötätuulessa on kehityshanke, jossa vahvistetaan nuorten aikuisten yhteiskunnallista osallisuutta.
  • Hanke

Adapting Housing First

Y-Säätiö on mukana eurooppalaisessa Adapting Housing First -yhteishankkeessa, jossa kehitetään Asunto ensin -malliin pohjautuvaa asunnottomuustyötä. Hankkeessa tutkitaan, miten Asunto ensin -mallia voi toteuttaa eri maissa, sekä jaetaan osaamista ja koulutetaan Asunto ensin -työtä tekeviä ammattilaisia. Hanke on Erasmus+-ohjelman rahoittama.
  • Hanke, Tutkimus

Y-Säätiön tapahtumat

Y-säätiö järjestää asunnottomuusteemaan liittyviä tapahtumia ympäri vuoden sekä livenä että verkkotapahtumina.