Y-polut – Y-Säätiön nuorisoasumisen asumisohjaus itsenäistymisen voimavarana

Kolmivuotisen Y-polut – Y-Säätiön nuorisoasumisen asumisohjaus itsenäistymisen voimavarana -hankkeen tavoitteena on kehittää Y-Säätiön omaa nuorisoasumisen mallia sekä varmistaa Y-Säätiön asuntokannassa asuvien alle 35-vuotiaiden nuorten aikuisten asumisen jatkuvuus sekä ennaltaehkäistä nuorten asunnottomuutta.

Hanketta rahoittaa STEA ja sen toimialueita ovat Y-Säätiön nuorisoasuntokohteet Espoossa, Keravalla, Järvenpäässä, Tuusulassa ja Nurmijärvellä.

Hankkeessa kehitetään nuorten tarpeet huomioon ottavia palveluita ja toimintatapoja. Hanke keskittyy erityisesti vuokravelka- ja muiden asumisen häiriötilanteiden ratkaisemiseen järjestämällä asukkaille sekä ryhmämuotoista toimintaa kiinteistöillä että tarjoamalla monikanavaista, yksilöllistä ohjausta palveluiden piiriin. Hanke kehittää myös asukastoimintaa sekä tuo Y-Säätiön tarjoamat olemassa olevat palvelut helpommin nuorten hyödynnettäväksi. Asunnottomuusuhkaa ennaltaehkäistään luomalla erilaisia polutuksia asumisen vaihtoehtoihin ja palveluihin nuorten muuttuvissa elämäntilanteissa. 

Asukkaalle: Pihapiirit -toiminta

Pihapiirit on erityisesti nuorten aikuisten asumiseen suunnattu palvelu, joka tarjoaa hyvää fiilistä ja vahvistaa yhteisöllisyyttä nuorisokohteissamme. Järjestämme säännöllisesti erilaisia tapahtumia talojen kerhohuoneilla, luoden mahdollisuuksia rennolle yhdessäololle ja uusien tuttavuuksien solmimiselle.

Palvelemme asukkaitamme monipuolisesti myös muissa arjen haasteissa. Tarjoamme ohjausta esimerkiksi asumiseen ja elämiseen liittyvissä kysymyksissä, olipa kyseessä vuokranmaksuun liittyvät haasteet tai tarve ohjaukselle työ- ja opiskeluasioissa.

Yhteistyössä M2-Kotien asumisneuvonnan ja isännöinnin kanssa sekä paikallisten nuorisopalveluiden, Ohjaamoiden ja etsivän nuorisotyön kanssa, pyrimme tukemaan kokonaisvaltaisesti nuorten aikuisten hyvinvointia ja arjen sujumista.

Pihapiirit -toiminta ulottuu tällä hetkellä M2-Kotien Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä sijaitseviin kohteisiin.

Seuraathan tiedotustamme sähköpostitse ja tekstiviestein, jotta pysyt ajan tasalla tulevista tapahtumista ja palveluista. Meihin saat yhteyden puhelimitse, sähköpostitse arkisin klo 09–15.

Tervetuloa mukaan luomaan yhteistä hyvää fiilistä ja vahvistamaan yhteisöllisyyttä Pihapiirien parissa!

Yhteystiedot

Heikki Tani


  • Projektipäällikkö
  • heikki.tani@ysaatio.fi
  • puh. 0207020203