Uusia vuokra-asuntoja Espoon Karakallioon

  • 15.4.2021
  • Uutinen

Osoitteeseen Kotkakuja 1 valmistuu kerrostalo, jossa on 42 ARA-vuokra-asuntoa.

M2-Kodit omistava yhteiskunnallinen Y-Säätiö-konserni rakennuttaa Espoon Karakallioon kerrostalon, johon tulee yhteensä 42 huoneistoa. Valmistuessaan kerrostalo täydentää jo entuudestaan kattavaa M2-Kotien Espoon vuokra-asuntotarjontaa. Uusia kohteita on rakenteilla myös Friisinmäkeen ja Vermonniittyyn.

Y-Säätiön strategian mukaisesti vuokra-asuntojen määrää pyritään lisäämään Espoon kaltaisissa kasvukeskuksissa, joissa on kysyntää kohtuuhintaiselle vuokra-asumiselle.

Kaikki M2-Kotien rakentamat uudiskohteet ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi niiden asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa sekä varallisuusrajoja.

Energiatehokkuus huomioitu lämmitysratkaisuissa

Karakallion kerrostalokohde on valmistuessaan kauttaaltaan lattialämmitetty. Ratkaisu lisää asumisviihtyvyyttä, mutta on myös perinteiseen patterilämmitykseen verrattuna energiatehokkaampi vaihtoehto.

”Y-Säätiön strategiaan on kirjattu tavoite kiinteistöjemme ympäristöjalanjäljen pienentämisestä. Lattialämmitysratkaisu on yksi esimerkki keinoista, joilla pyrimme lisäämään talojemme energiatehokkuutta”, Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman perustelee.

Y-Säätiö-konserni rakennuttaa uuden talon Karakallioon
Havainnekuva Arkkitehtipalvelut Oy.

M2-Kotien talo osa laajempaa täydennysrakentamisen hanketta

M2-Kotien kerrostalo rakentuu SATOn vanhalle tontille, joka on aiemmin ollut pysäköintialueena. Uuden kaavoituksen myötä alueelle rakentuu myös SATOn uusia vuokra-asuntoja sekä kaksi uutta pysäköintilaitosta. Pysäköintihalleihin tulee autopaikkoja M2-Kotien sekä SATOn asukkaille. Myös piha- ja leikkialueet ovat talojen yhteiset.

Kotkakuja 1 kerrostalokohteen urakkasopimus allekirjoitettiin 14.4. ja rakentaminen alkaa toukokuun alussa. Talon arvioitu valmistumisaika on loppuvuodesta 2022. Kohteen pääurakoitsijana toimii Jatke Uusimaa.