Uutta yhteistyötä Kuopiossa

  • 18.6.2014
  • Uutinen

Y-Säätiö on aloittanut yhteistyön Kuopiossa TTY Asunnot Oy:n kanssa.

TTY Asuntojen asukaspalvelupäällikkö Martti Roine on uudesta yhteistyöstä innostunut ja uskoo sen toimivan loistavasti. Hän kertoo, että neuvottelut yhteistyöstä käynnistyivät siitä lähtökohdasta, että oikeat ihmiset saisivat asunnon. Asukasvalinnoissa säätiön asuntoihin painotetaan sosiaalisia perusteita.

Roine on aiemmin työskennellyt Kuopion sosiaalitoimen palveluksessa, ja kertoo kuinka hankalaa oli asiakkaita saada asutettua mihinkään. Säätiön jälleenvuokra-asuntojen myötä tulee tähän positiivinen muutos.

TTY Asunnot Oy:n asukaspalvelupäällikkö Martti Roine kävi säätiöllä sopimassa vuokraustoiminnan käytännön järjestelyistä.

TTY Asunnot Oy on kuopiolainen, Työterapisen yhdistyksen kokonaan omistama osakeyhtiö, joka rakennuttaa, vuokraa ja hallinnoi noin kolmeasataa vuokra-asuntoa ympäri Kuopiota. TTY Asunnot Oy osallistuu valtioneuvoston ja Kuopion kaupungin solmimaan pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman toteuttamiseen.

Työterapinen yhdistys ry on perustettu vuonna 1979 sosiaalisen kuntoutuksen parissa toimivien työntekijöiden sekä asiasta kiinnostuneiden yksityishenkilöiden aloitteesta. Työterapinen yhdistys on tukiasumispalveluja tuottava yhdistys, joka tukee asumisessaan hankaluuksiin joutuneita mielenterveys- ja päihdekuntoutujia.

Yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen kanssa saadakseen asiakkailleen sujuvaa ja viranomaistahojen kanssa yhdenmukaista palvelua.

Lisätietoja: www.ttyasunnot.fi ja www.tyoterapinen.net