35-vuotias Y-Säätiö on vakiinnuttanut paikkansa

Y-Säätiö syntyi aikanaan valtavaan asuntotarpeeseen. Säätiön synty loi pohjan Asunto ensin -mallille, joka ohjaa nyt asunnottomuustyötä, bloggaa toimitusjohtaja Juha Kaakinen.

Lue lisää

Hyvää joulua Y-Säätiöstä – virittäydy tunnelmaan joulumusiikin myötä

Tänä vuonna joulutervehdyksemme loihtivat oman Jallukka-talomme muusikot.

Lue lisää

Y-Säätiö ja HSY kehittivät kestävän asumisen kummitoiminnan mallin

Y-Säätiö ja HSY ovat kehittäneet mallin kestävän asumisen kummitoiminnasta vuokrataloille. Malli on julkaistu opaskirjana, jossa kerrotaan, kuinka kestävää arkea voidaan edistää asukaslähtöisesti tapahtumien ja yhteistoiminnan avulla.

Lue lisää

Asuntoja niitä tarvitseville jo 35 vuoden ajan

Joulukuussa tulee kuluneeksi 35 vuotta Y-Säätiön perustamisesta. Vuosien saatossa on tapahtunut suuria muutoksia, mutta tärkeimmistä arvoista on pidetty tiukasti kiinni, kertovat pitkän työuran tehneet Juha Niskanen ja Taina Hytönen.

Lue lisää

Energiatehokkaita vuokra-asuntoja Jyväskylän Kangasrinteeseen

Y-Säätiön M2-Kodit on mukana uuden luonnonläheisen asuinalueen rakentamishankkeessa. Osoitteeseen Huhta 9a rakentuu 52 M2-Kotien ARA-vuokra-asuntoa.

Lue lisää

Koronainfo: Ohjeet asukkaille ja asunnonhakijoille

Haluamme omalta osaltamme toimia, jotta säilymme kaikki terveinä. Noudatamme erityistä varovaisuutta ja viranomaisten ohjeita koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Lue lisää

Maailmanlaajuinen asunnottomuusliike haastaa päättäjät

Iso joukko toimijoita ympäri maailmaa haastaa valtiot poistamaan asunnottomuuden kokonaan. Suomi toimii esimerkkinä siitä, miten Asunto ensin -mallilla voidaan saada hyviä tuloksia aikaan.

Lue lisää

Y-Säätiö-konserni rakennuttaa Espoon Friisinmäkeen asuntoja nuorille

Nuoret saavat asua asunnoissa siihen asti, kunnes täyttävät 35 vuotta. Tavoitteena on taata nuorille turvallinen ympäristö, jossa itsenäisen asumisen aloittamiseen saa tukea.

Lue lisää

Uusi julkaisu kertoo naisten asunnottomuuden erityispiirteistä

NEA naiserityisyys asunnottomuustyössä -hankkeen julkaisema artikkelikokoelma kokoaa yhteen naiserityisen asunnottomuustyön hyviä käytäntöjä.

Lue lisää

Kohti kotia ja turvaa − seminaari naiserityisestä asunnottomuustyöstä

Tervetuloa keskustelemaan ja kuulemaan naiserityisestä asunnottomuustyöstä keskiviikkona 2.12. Webinaari on kaikille avoin.

Lue lisää

Tuusulaan rakennetaan vuokrakoteja uudenlaisella betonirakentamisen tekniikalla

Hyrylän keskustaan valmistuu M2-Kotien ARA-vuokra-asuntoja poikkeuksellisen tehokkaalla betonirakentamisen tekniikalla. Talo tehdään mahdollisimman pitkälle valmiiksi tehtaalla ja kootaan tontilla.

Lue lisää

Puhoksen ja Puotilan alueet etenevät jatkosuunnitteluun ITIS SITI -ehdotuksen pohjalta

Y-Säätiö on mukana konsortiossa, joka on jatkokehittelyyn valitun ITIS SITI -ehdotuksen takana. Idea- ja arkkitehtikilpailussa etsittiin ehdotuksia Itäkeskuksen alueen kehittämiseen.

Lue lisää