Energiatehokkaita vuokra-asuntoja Jyväskylän Kangasrinteeseen

  • 14.12.2020
  • Uutinen

Y-Säätiön M2-Kodit on mukana uuden luonnonläheisen asuinalueen rakentamishankkeessa. Osoitteeseen Huhta 9a rakentuu 52 M2-Kotien ARA-vuokra-asuntoa.

Vain neljän kilometrin päähän Jyväskylän keskustasta, Kangasvuoren kaupunginosaan valmistuu uusi Kangasrinteen asuinalue. Aiemmin historiallisena Kangasvuoren sairaalana ollut alue on kaavoitettu uudelleen ja rakennustyöt on aloitettu. Yhteiskunnalliseen Y-Säätiö-konserniin kuuluva M2-Kodit on mukana alueen rakennushankkeessa.

Alueelle rakentuva M2-Kotien vuokratalo täydentää valmistuessaan Kangasrinteen monipuolista asuntotarjontaa. Osoitteeseen Huhta 9a valmistuvaan kerrostaloon rakentuu 52 erikokoista ARA-vuokra-asuntoa.

Kaikki M2-Kotien rakentamat uudiskohteet ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi niiden asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa sekä varallisuusrajoja.

Talon rakennustyöt on aloitettu ja arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2021. Rakennuttajana toimii VRP Keski-Suomi Oy.

Ympäristöystävällinen uudiskohderakentaminen tukee strategiatavoitetta

M2-Kotien vuokratalo on valmistuessaan A-energialuokassa, eli sen suunnittelussa on käytetty erityistä huomioita energiatehokkuuteen. Ympäristöystävällisyys on Y-Säätiö-konsernille tärkeä arvo. Säätiön vuosien 2020 – 2030 strategian yhdeksi kärkitavoitteeksi on kirjattu pyrkimys hiilineutraaliuteen vuoteen 2035 mennessä.

”Energiatehokas uudisrakentaminen mahdollistaa asukkaidemme vähähiilisen asumisen ja on askel kohti strategiatavoitteen toteutumista”, kertoo Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

Y-Säätiö-konserniin kuuluva M2-Kodit pyrkii uudiskohderakentamisellaan tarjoamaan moderneja asuntoja, joihin ihmisillä on varaa.

”Uudisrakentamisemme keskittyy säätiön strategian mukaisesti Jyväskylän kaltaisiin kasvukeskuksiin, jossa voimme tarjota asukkaillemme kohtuuhintaista ja laadukasta vuokra-asumista”, Kampman iloitsee.