Y-Säätiö tarjoaa monipuolisia kesätyötehtäviä

  • 29.6.2020
  • Uutinen

Poikkeuksellisestä koronakeväästä huolimatta Y-Säätiö-konsernissa työskentelee tänä vuonna ennätysmäärä kesätyöntekijöitä. Asha, Riku ja Mirva kertovat työstään.

”Olin valtavan iloinen ensimmäisestä kesätyöpaikastani! Työpaikka merkitsee minulle paljon”, kertoo 17-vuotias Asha Ahmed, joka työskentelee Y-Säätiön omistaman M2-Kotien vihertiimissä. Tiimi huolehtii M2-Kotien pääkaupunkiseudun kiinteistöjen viheralueiden hoidosta kesäkaudella.

Jokainen työpäivä alkaa Vantaan Valtuustokadun varikolla aamupalaverilla, jossa jaetaan päivän työtehtävät. Ashan työpäivään sisältyy monipuolisesti erilaisia puutarhanhoidon tehtäviä, kuten kitkemistä, kukkien istutusta, nurmenleikkuuta ja puiden kaatoa.

”Nautin tästä työstä, sillä jokainen työpäivä on erilainen. Kukkien istutuksesta ja hoidosta pidän eniten”, hän toteaa.

Ensimmäinen kesätyöpaikka löytyi Uuras-ohjelman avustuksella

Ensimmäinen kesätyöpaikka voi usein olla vaikea löytää. Y-Säätiölle Asha keksi hakea kesätöihin Uuras-työllistymisohjelman myötä.

”Asun M2-Kotien asunnossa ja saimme Uuras-tiimiltä muuttoapua Koti kuntoon -remontin yhteydessä. Sain heiltä vinkin hakea kesätyöpaikkaa vihertiimissä ja lähetin hakemuksen. Olin iloinen, kun sain kutsun haastatteluun ja myöhemmin tiedon kesätyöpaikasta”, muistelee Asha.

”Kesätöitä hakiessa tärkeintä on olla rohkea ja oma-aloitteinen”, hän muistuttaa.

Asha Ahmed työskentelee M2-Kotien vihertiimissä. Kuva: Sampsa Kettunen.

Kauppatieteen opit käyttöön

Toisenlaisissa tehtävissä ostoreskontranhoitajana M2-Kodeilla työskentelee 24-vuotias kauppatieteiden opiskelija Riku Määttä.

”Etsin kesätöitä taloushallinnon alalta ja näin M2-Kotien ilmoituksen kesätyöpaikasta. Työtehtävät vaikuttivat mielenkiintoisilta ja lähetin hakemuksen. M2-Kotien viime vuonna saama Vastuullinen kesäduuni -palkinto vaikutti myös positiivisesti”, Riku kertoo.

Kesätyössä M2-Kodeilla Riku on päässyt hyödyntämään yliopistossa opittua taloushallinnon teoriaa. Ostoreskontra käsittelee kaikki M2-Kodeille tulevat laskut eli tarkkuudesta ja hyvästä laskupäästä on työssä hyötyä.

”Yllätyin, kuinka paljon tehtävää vuokraustoimintaan liittyy! Asunnon vuokrauksessa ei ole kyse pelkästään sisään- ja poismuutoista, vaan esimerkiksi huollon ja käynnissä olevien remonttien pyörittäminen työllistävät ostoreskontraa paljon”, hän toteaa.

Poikkeuksellinen kesä etätöissä

Koronatilanteen vuoksi hakuprosessi sekä töiden aloitus tapahtuivat poikkeuksellisissa olosuhteissa. Työhaastattelu sekä perehdytys sujuivat kuitenkin Rikun mukaan sujuvasti.

”Työt aloittaessani oli joku ostoreskontranhoitajista aina kanssani toimistolla perehdyttämässä minua. Teemme tämän kesän pääasiassa töitä kotoa käsin, mutta työkaverit on helppo tavoittaa ja heiltä saa aina tarvittaessa apua. Perehdytys on ollut kattavaa ja luottavaisin mielin tuuraan vakiohenkilökuntaa lomien ajan.”

Riku Määttä on töissä M2-Kotien ostoreskontrassa. Kuva: Sampsa Kettunen.

Kolmas kesä Oulun toimistolla

Pääkaupunkiseudun lisäksi kesätyöntekijöitä työllistyy ympäri Suomen myös M2-Kotien aluetoimistoihin. Kolmatta kesää Oulun toimistolla vuokrausneuvottelijan sekä isännöitsijän tehtävissä työskentelee 23-vuotias Mirva Tuuliainen.

”Mukava on taas tulla kesätöihin, sillä koen tekeväni tärkeää ja mielekästä työtä ”, Mirva kertoo. Oulun aluetoimistossa on vakiohenkilökuntaa vain kaksi: vuokrausneuvottelija sekä isännöitsijä. Mirva toimii vuorotellen kummankin sijaisena loma-aikana.

Vuokrausneuvottelijan työtehtäviin kuuluvat muun muassa hakemusten käsittely, asuntojen esittely sekä niiden vuokraus. Isännöitsijän vastuulla ovat puolestaan esimerkiksi muuttotarkastusten tekeminen sekä häiriöilmoitusten käsitteleminen.

”Pidän työn vaihtelevuudesta. Oulussa toimisto on pieni, joten vastuuta ja työtä on paljon. Täällä on tekemisen meininki, eikä mikään työpäivä ole samanlainen! Parasta on saada palautetta suoraan asukkailta, kun jokin asia on saatu hoidettua tai hakija löytää pitkäaikaisen kodin”.

Mirva Tuuliainen työskentelee Oulussa. Kuva: Tapio Lehtinen.

Asukkaista välittäminen on tärkeää

Mirvalle Y-Säätiön ideologia on tärkeä: asukkaista välitetään aidosti ja asuntoja pyritään tarjoamaan niitä eniten tarvitseville. Myös Asunto ensin -periaate teki häneen vaikutuksen. Nämä arvot näkyvät myös Mirvan työssä.

”Tässä työssä näkee koko elämän kirjon ja pystyy aidosti auttamaan ihmisiä eri tilanteissa. Hyvä ja avoin asenne on tärkeintä. Pyrin hoitamaan jokaisen asukkaan asiat hyvin”, hän sanoo.
Mirva on kiitollinen kesätöissä saamastaan vastuusta ja tuesta.

”Olen töiden myötä oppinut luottamaan itseeni. Ensimmäisenä kesänä Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen puhui meille kesätyöntekijöille ja sanoi, että meillä saa kokeilla ja tehdä välillä myös virheitä. Tämä on kannustanut minua ideoimaan uutta ja viime kesänä keksimme jakaa uusille asukkaille tervetulolahjaksi kangaskassit, joiden sisällä oli pieni muistaminen vuokranantajalta. Koen, että meihin kesätyöntekijöihin luotetaan ja olemme tasavertaisia tiimin jäseniä.”

Töihin Y-Säätiöön?

Meitä y-säätiöläisiä on yli 160 ympäri Suomen, seitsemässä eri toimipisteessä. Tehtävämme jakautuvat Y-Säätiön ja M2-Kotien työtehtäviin. Kiinteistö Oy M2-Kodit on Y-Säätiön kokonaan omistama yhtiö, joka omistaa ja hallinnoi Y-Säätiön kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja ympäri Suomea.

Tutustu työpaikkoihimme!