Y-Säätiö mukana Asunnottomien yön tapahtumassa Helsingissä

Asunnottomien yö järjestetään jälleen YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. Pääteemana on tänä vuonna naisten asunnottomuus.

Asunnottomien yön tapahtumissa halutaan nostaa tänä vuonna esille erityisesti asunnottomat naiset. Viime vuonna Suomessa oli yli 1 200 yksinelävää asunnotonta naista. Asunnottomien naisten todellisen määrän oletetaan olevan suurempi, sillä piiloasunnottomuus on yleistä erityisesti naisten keskuudessa.

Helsingissä järjestettävä Asunnottomien yön päätapahtuma on tänä vuonna Sörnäisissä. Tapahtuma levittäytyy torstaina 17.10. klo 16–22 Vaasanaukiolta Vaasankadulle, Kinaporinkadulle ja Kinaporin puistikkoon. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille.

Ohjelmassa on katufestarihenkisesti musiikkia, stand upia ja puheenvuoroja. Lisäksi eri toimijat esittäytyvät teltoillaan ja tarjoavat palveluja katuruokailusta hiustenleikkuuseen, vaatejakoon ja saunomiseen.

Y-Säätiö on mukana Helsingin tapahtumassa esittelemässä toimintaansa. Tapahtumassa pääsee tutustumaan myös naisten asunnottomuutta selvittävään NEA-hankkeeseemme. Lisäksi Y-Säätiön tutkija Riitta Granfeltilta kuullaan tapahtumassa lyhyt puheenvuoro.

Tapahtuman taustalla kansanliike

Asunnottomien yötä on vietetty vuodesta 2002 lähtien. Vailla vakinaista asuntoa ry:n koordinoiman Asunnottomien yön taustalla on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisliike, joka tukee jokaisen oikeutta omaan kotiin eli vakinaiseen asuntoon.

Helsingin lisäksi tapahtumia järjestetään useilla paikkakunnilla, muun muassa Espoossa, Vantaalla, Järvenpäässä, Jyväskylässä, Turussa, Savonlinnassa, Laitilassa, Raisiossa, Kajaanissa, Varkaudessa ja Raahessa.

Lue lisää Asunnottomien yön verkkosivuilta.