Kuka kuuntelee asunnotonta naista? -keskustelutilaisuus

Kuka kuuntelee köyhää? -verkosto ja NEA – naiserityisyys asunnottomuustyössä -hanke järjestävät 25.9. keskustelutilaisuuden naisten asunnottomuudesta.

Viime vuonna Suomessa oli noin 5 500 asunnotonta ihmistä, joista naisia yli 1 200 naisia. Samaan aikaan kun asunnottomuus kokonaisuudessaan laskee, asunnottomien naisten prosentuaalinen osuus nousee.

Asunnottomat naiset altistuvat monenlaiselle hyväksikäytölle, ja kokemukset väkivallasta ovat yleisiä. Perhe, lapset ja äitiys liittyvät monien naisten elämäntilanteeseen.

Kuka kuuntelee köyhää? -verkosto ja NEA – naiserityisyys asunnottomuustyössä -hanke järjestävät keskiviikkona 25.9.2019 keskustelutilaisuuden naisten asunnottomuudesta.

Tapahtuman tarkoituksena on tuoda asunnottomuutta kokeneiden naisten ääni kuuluviin kunnallisessa ja valtakunnallisessa päätöksenteossa. Tapahtuma on aloitus tämän syksyn Asunnottomien Yö -tapahtumille, joiden teemana on tänä vuonna erityisesti asunnottomuutta kokeneet naiset.

Paneelikeskustelussa puheenvuoron saavat asunnottomuutta kokeneet naiset, heidän kanssaan työtä tekevät ammattilaiset sekä vaikuttajat ja päättäjät. Keskusteluun ottavat osaa mm. Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen ja naisten asunnottomuutta tutkinut Riitta Granfelt Y-Säätiöstä.

Aika ja paikka:
25.9.2019 klo 15–17 
Mikaelin Sali, 1. kerros, Kirkkohallitus, Eteläranta 8, 00310 Helsinki

Kahvitarjoilu. Tila on esteetön. Lämpimästi tervetuloa!

Kuka kuuntelee köyhää? -verkosto on sekä puoluepoliittisesti että aatteellisesti riippumaton yhden asian liike. Tarkoituksena on synnyttää keskustelua köyhyydestä ja esittää konkreettisia toimenpide-ehdotuksia köyhyyden vähentämiseksi.

NEA – naiserityisyys asunnottomuustyössä (2018–2020) on Y-Säätiön koordinoima, STEA:n rahoittama hanke. Hankkeen tavoitteena on naisten asunnottomuuden poistaminen.