Kesän purjehduksille haetaan nuoria osallistujia

  • 26.4.2018
  • Uutinen

Kohderyhmää ovat itsenäisen elämän alussa olevat nuoret, jotka toivovat positiivista muutosta. Purjehdukset ovat osa Y-Säätiön ja Suomen Purjelaivasäätiön hanketta.

Kohderyhmään kuuluvat itsenäisen elämän alussa olevat nuoret, jotka toivovat positiivista muutosta. Purjehdukset ovat osa Y-Säätiön ja Suomen Purjelaivasäätiön Meriheimo-hanketta.

”Matkalla koettiin isoja luontoelämyksiä, kuten merikotkan näkeminen, marjojen poimiminen koskemattomassa saaressa ja tähtikirkas taivas ilman valosaastetta. Kaikki nuoret kokivat purjehduksen isona elämyksenä.”

Näin kuvailtiin kokemuksia aiempien kesien purjehduksilta. Purjehdusten pohjalta syntyi Y-Säätiön ja Suomen Purjelaivasäätiön yhteistyössä toteuttama STEA-rahoitteinen Meriheimo-hanke.

Kolmevuotinen Meriheimo tähtää pääkaupunkiseudulla asuvien 18–30-vuotiaiden nuorten aikuisten elämänhallinnan ja asumis- ja työelämätaitojen vahvistamiseen. Kuunari Helenalla järjestettävillä purjehduksilla pääpaino on tekemällä oppimisessa ja tiimityössä sekä uusien kokemusten ja kavereiden löytämisessä.

Tukea itsenäisen elämän alkuun

”Purjehduskokemuksen ohella meriheimolaiset saavat tukea itsenäisen elämän alkuun, kuten asumiseen, koulutukseen ja töihin hakeutumiseen liittyvissä asioissa. Samalla he pääsevät mukaan aktiiviseen nuorten yhteisöön”, kuvaa projektipäällikkö Heini Kaasalainen.

Muihin meriheimolaisiin tutustutaan ennakkotapaamisissa jo ennen purjehduksille lähtöä.

”Purjehdukset ovat osallistujille täysin maksuttomia, eikä osallistuminen vaadi mitään ennakko-osaamista tai erityisiä purjehdusvarusteita”, Kaasalainen kertoo.

Mukana on ammattimerenkulkijoita, jotka auttavat nuoria purjehtijoita purjealuksen arjessa. Purjehduksille lähtee lisäksi mukaan aiemmin purjehduksilla mukana olleita nuoria ja Meriheimon ohjaajia.

Toukokuun purjehdus hyvä testi

Purjehduksia on kaikkiaan kahdeksan, joista ensimmäinen järjestetään jo toukokuussa. Loput purjehdukset toteutuvat heinä-syyskuussa Suomen ja lähimaiden vesillä.

”Toukokuun viikonloppupurjehdukselle kannattaa hakea mukaan, jos mietityttää, voisiko purjehdus olla oma juttu”, Kaasalainen sanoo. Ajatuksena on, että jokainen nuori osallistuu kesän aikana yhdelle purjehdukselle, mutta toukokuun reissulle osallistuminen ei estä hakemasta mukaan myös toiselle, pidemmälle purjehdukselle.

Haku purjehduksille on nyt auki! Katso purjehdusten aikataulut ja täytä hakulomake.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Heini Kaasalainen
puh. 020 702 0343
heini.kaasalainen@ysaatio.fi

Hankekoordinaattori Heidi Pitkänen
puh 020 702 0345
heidi.pitkanen@ysaatio.fi