Meriheimo

Nuorten oma väylä!

Meriheimo

Nuorten oma väylä!

Meriheimo-hanke oli Y-Säätiön ja Suomen purjelaivasäätiön yhteinen hanke vuosina 2018−2020. Meriheimon toiminta vahvisti nuorten itsetuntoa ja lisäsi osallistujien yhteisöllisyyden kokemuksia. Tutustu materiaaleihin!

Purjehduksille osallistuminen ei vaatinut mitään ennakko-osaamista eikä erityisiä purjehdusvarusteita.

Meriheimo-purjehdukset oli tarkoitettu 18–30-vuotiaille, pääkaupunkiseudulla asuville nuorille aikuisille, joilla ei muuten olisi ollut välttämättä mahdollisuutta päästä purjehtimaan ja jotka haluavat elämäänsä muutosta.

Kuunari Helenalla järjestettävillä purjehduksilla pääpaino oli tekemällä oppimisessa ja tiimityössä sekä uusien kokemusten ja kavereiden löytämisessä.

Purjehduskokemuksen ohella meriheimolaiset saivat tukea itsenäisen elämän alkuun, kuten asumiseen, koulutukseen ja töihin hakeutumiseen liittyvissä asioissa. Samalla he pääsivät mukaan aktiiviseen nuorten yhteisöön.

Meriheimossa tuotettiin paljon materiaalia muiden seikkailukasvattajien avuksi

Hankkeessa tuotettiin toimintamallin kuvaus ja opas ohjaajalle, joka haluaa hyödyntää sail training -menetelmää osana työskentelyään.

Tutustu Meriheimo-hankkeesta tehtyihin opinnäytetöihin

“Mutta en mä osaa purjehtia!”

Purjehduksille osallistuminen ei vaatinut mitään ennakko-osaamista eikä erityisiä purjehdusvarusteita. Lue lisää osallistujien kokemuksia. 

Laiva oli lastattu ammattimerenkulkijoilla, jotka auttoivat nuoria purjehtijoita purjealuksen arjessa ja muilla nuorilla, jotka olivat myös ehkä ekaa kertaa vesillä. Mukana oli myös jo aiemmin Helenan purjehduksilla mukana olleita nuoria ja Meriheimon ohjaajia.

Yhdelle purjehdukselle mahtui noin 10–15 uutta purjehtijaa. Yksin ei siis missään vaiheessa tarvinnut olla, ja muihin purjehtijoihin pääsi tutustumaan jo ennen purjehdukselle lähtöä ennakkotapaamisissa.

Purjehdukset olivat osallistujille täysin maksuttomia. Meriheimo oli Y-Säätiön ja Suomen Purjelaivasäätiön yhteinen STEA-avusteinen hanke.

#Meriheimo

Meriheimo Facebookissa ja Instagramissa! Voit fiilistellä purjehduksia myös meriheimolaisten kuvaamilta videoilta.

Heini Kaasalainen ja Miikka Niemelä
Heini Kaasalainen ja Miikka Niemelä toimivat Meriheimon ohjaajina.

Yhteistyössä

 

Meriheimo – nuorten oma väylä! oli Y-Säätiön ja Suomen Purjelaivasäätiön yhteinen STEA-rahoitteinen kolmivuotinen (20182020) hanke. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla toiminut alueellinen hanke tähtäsi 1830-vuotiaiden nuorten aikuisten elämänhallinnan sekä asumis- ja työelämätaitojen vahvistamiseen.  

Muut sivustomme: m2kodit.fi | asuntoensin.fi | housingfirsteurope.eu