Meriheimo

Nuorten oma väylä!

Meriheimo

Nuorten oma väylä!

Kaipaatko elämääsi muutosta, uusia kavereita ja kivaa tekemistä? Hae mukaan Meriheimo-purjehdukselle! Purjehdukset on tarkoitettu 18–30-vuotiaille.

Purjehduksille osallistuminen ei vaadi mitään ennakko-osaamista eikä erityisiä purjehdusvarusteita.

Meriheimo-purjehdukset on tarkoitettu 18–30-vuotiaille, pääkaupunkiseudulla asuville nuorille aikuisille, joilla ei muuten olisi välttämättä mahdollisuutta päästä purjehtimaan ja jotka haluavat elämäänsä muutosta.

Asutko nuoriso- tai tukiasunnossa, oletko mukana Vamos-toiminnassa tai työelämävalmennuksessa, saatko muuta apua arkeesi? Oletko valmistunut koulusta, mutta et tiedä, mitä elämässäsi seuraavaksi tekisit? Oletko ehkä jäänyt vaille opiskelupaikkaa tai kesätöitä? Saatat olla myös Y-Säätiön tai M2-Kotien nuori asukas.

Jos vastasit yhteen tai useampaan kohtaan kyllä, Meriheimopurjehdus on mahdollisuus just sulle!

Kuunari Helenalla järjestettävillä purjehduksilla pääpaino on tekemällä oppimisessa ja tiimityössä sekä uusien kokemusten ja kavereiden löytämisessä.

Purjehduskokemuksen ohella meriheimolaiset saavat tukea itsenäisen elämän alkuun, kuten asumiseen, koulutukseen ja töihin hakeutumiseen liittyvissä asioissa. Samalla he pääsevät mukaan aktiiviseen nuorten yhteisöön.

”Mutta en mä osaa purjehtia!”

Purjehduksille osallistuminen ei vaadi mitään ennakko-osaamista eikä erityisiä purjehdusvarusteita. Lue lisää osallistujien kokemuksia. 

Laiva on lastattu ammattimerenkulkijoilla, jotka auttavat nuoria purjehtijoita purjealuksen arjessa ja muilla nuorilla, jotka ovat myös ehkä ihan ekaa kertaa vesillä. Mukana on myös jo aiemmin Helenan purjehduksilla mukana olleita nuoria ja Meriheimon ohjaajia.

Yhdelle purjehdukselle mahtuu noin 10–15 uutta purjehtijaa. Yksin ei siis missään vaiheessa tarvitse olla, ja muihin purjehtijoihin pääsee tutustumaan jo ennen purjehdukselle lähtöä ennakkotapaamisissa.

Purjehdukset ovat osallistujille täysin maksuttomia. Meriheimo on Y-Säätiön ja Suomen Purjelaivasäätiön yhteinen STEA-avusteinen hanke.

 

Hae mukaan! #Meriheimo

Valitettavasti kaikki kesän 2020 purjehdukset on peruttu koronapandemian vuoksi. Järjestämme purjehdukset korvaavaa seikkailutoimintaa elo-syyskuun aikana nykyisille ja niille uusille meriheimolaisille, jotka hakivat kevään aikana purjehduksille.

Seuraathan Meriheimoa Facebookissa ja Instagramissa! Voit fiilistellä purjehduksia myös meriheimolaisten kuvaamilta videoilta.

 

Lisätietoja

Kaikissa kysymyksissä olethan yhteydessä projektikoordinaattori Miikka Niemelään miikka.niemela@ysaatio.fi tai projektipäällikkö Heini Kaasalaiseen heini.kaasalainen@ysaatio.fi.

Heini Kaasalainen ja Miikka Niemelä
Heini Kaasalainen ja Miikka Niemelä toimivat Meriheimon ohjaajina.

 

Tutustu Meriheimo-hankkeesta tehtyihin opinnäytetöihin

Yhteistyössä

 

Meriheimo – nuorten oma väylä! on Y-Säätiön ja Suomen Purjelaivasäätiön yhteinen STEA-rahoitteinen kolmivuotinen (20182020) hanke. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla toimiva alueellinen hanke tähtää 1830-vuotiaiden nuorten aikuisten elämänhallinnan sekä asumis- ja työelämätaitojen vahvistamiseen.  

Muut sivustomme: m2kodit.fi | asuntoensin.fi | housingfirsteurope.eu