Meriheimo

Nuorten oma väylä!

Meriheimo

Nuorten oma väylä!

Kaipaatko elämääsi muutosta, uusia kavereita ja kivaa tekemistä? Hae mukaan Meriheimo-purjehdukselle! Purjehdukset on tarkoitettu 18–30-vuotiaille.

Purjehduksille osallistuminen ei vaadi mitään ennakko-osaamista eikä erityisiä purjehdusvarusteita.

Meriheimo-purjehdukset on tarkoitettu 18–30-vuotiaille, pääkaupunkiseudulla asuville nuorille aikuisille, joilla ei muuten olisi välttämättä mahdollisuutta päästä purjehtimaan.

Asutko nuoriso- tai tukiasunnossa, oletko mukana Vamos-toiminnassa tai saatko muuta apua arkeesi? Oletko ehkä jäänyt vaille opiskelupaikkaa tai kesätöitä? Voit olla myös Y-Säätiön tai M2-Kotien nuori asukas. Tämä on mahdollisuus just sulle!

Kuunari Helenalla järjestettävillä purjehduksilla pääpaino on tekemällä oppimisessa ja tiimityössä sekä uusien kokemusten ja kavereiden löytämisessä.

Purjehduskokemuksen ohella meriheimolaiset saavat tukea itsenäisen elämän alkuun, kuten asumiseen, koulutukseen ja töihin hakeutumiseen liittyvissä asioissa. Samalla he pääsevät mukaan aktiiviseen nuorten yhteisöön.

”Mutta en mä osaa purjehtia!”

Purjehduksille osallistuminen ei vaadi mitään ennakko-osaamista eikä erityisiä purjehdusvarusteita.

Laiva on lastattu ammattimerenkulkijoilla, jotka auttavat nuoria purjehtijoita purjealuksen arjessa ja muilla nuorilla, jotka ovat myös ehkä ihan ekaa kertaa vesillä. Mukana on myös jo aiemmin Helenan purjehduksilla mukana olleita nuoria ja Meriheimon ohjaajia.

Yhdelle purjehdukselle mahtuu noin 10–15 uutta purjehtijaa. Yksin ei siis missään vaiheessa tarvitse olla, ja muihin purjehtijoihin pääsee tutustumaan jo ennen purjehdukselle lähtöä ennakkotapaamisissa.

Purjehdukset ovat osallistujille täysin maksuttomia. Meriheimo on Y-Säätiön ja Suomen Purjelaivasäätiön yhteinen STEA-avusteinen hanke.

Lähdetkö messiin?

Purjehduksia on kesällä 2019 yhteensä kahdeksan. Muutokset aikatauluihin tai lähtö- ja paluusatamiin ovat mahdollisia.

  • 17.–19.5. Helsinki–Helsinki
  • 27.-31.5. Helsinki–Helsinki
  • 10.-16.6. Helsinki–Turku
  • 21.-28.6. Turku–Sönderborg (Tanska)
  • 24.-28.7. Helsinki–Helsinki
  • 12.-18.8. Turku–Oulu
  • 9.-18.9. Turku–Turku
  • 23.-29.9. Turku–Turku

 

Hae mukaan!

Haku purjehduksille aukeaa maaliskuun 2019 aikana. Ilmoitamme hakuajan alkamisesta Meriheimon Facebook-sivuilla ja Instagramissa, laitathan kanavat seurantaan! #Meriheimo Facebookissa ja Instagramissa.

Haun alkamista odotellessa voit tsekkailla meriheimolaisten kuvaamia videoita kesän 2018 purjehduksilta.

Lisätietoja

Kaikissa kysymyksissä olethan yhteydessä projektipäällikkö Heini Kaasalaiseen heini.kaasalainen@ysaatio.fi.

Yhteistyössä

 

Meriheimo – nuorten oma väylä! on Y-Säätiön ja Suomen Purjelaivasäätiön yhteinen STEA-rahoitteinen kolmivuotinen (20182020) hanke. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla toimiva alueellinen hanke tähtää 1830-vuotiaiden nuorten aikuisten elämänhallinnan sekä asumis- ja työelämätaitojen vahvistamiseen.  

Muut sivustomme: m2kodit.fi | asuntoensin.fi | housingfirsteurope.eu