Välivuokraus

Välivuokraus

Y-Säätiö käynnisti 2016 ympäristöministeriön kanssa välivuokrauksen pilottihankkeen, jonka tarkoituksena on saada lisää vuokra-asuntoja asunnottomille uudentyyppisellä välivuokrausmallilla.

Mukana Y-Säätiön välivuokrauksen kokeilussa ovat Espoon ja Tampereen kaupungit. Ympäristöministeriö tukee välivuokrausmallin kehittämistä ja levittämistä. Välivuokrausmallissa on tarkoitus lisätä asuntokapasiteettia asunnottomuuden torjumiseksi.

Taloudelliset riskit siirtyvät Y-Säätiölle

Asunnot vuokrataan yksityisiltä vuokranantajilta ja kaupunki vastaa niiden asukasvalinnasta. Välivuokrausmallissa poistuvat asunnon omistajalle aiheutuvat vuokraustoiminnan tyypilliset taloudelliset riskit, sillä ne siirtyvät Y-Säätiölle.

Lisäksi vuokraustoiminnasta tulee vuokranantajan kannalta vaivatonta, sillä vuokralaisen etsii yhteistyökaupunki. Samalla asunnon omistaja tekee hyvän työn osallistuessaan asunnottomuusongelman ratkaisemiseen.

Espoossa pilottia jatketaan jo valittujen vuokranantajien kanssa, uusia asuntoja ei tällä hetkellä etsitä. Tampereelta asuntoja voi tarjota ottamalla yhteyttä Y-Säätiöön.

Vuokran tulee olla asukkaalle kohtuuhintainen. Kaksion vuokra Tampereella voi olla maksimissaan 610 euroa ja yksiössä 515 euroa.

Välivuokrausmalli on herättänyt kiinnostusta myös muualla Suomessa. Jokainen kunta arvioi itse mallin tarvetta, aikataulua ja kumppaneita.

Välivuokraus Tampereella

Tampereelta ei tällä hetkellä etsitä uusia vuokranantajia.

Yhteyshenkilö Tampereen kaupungilla:
Kehittämiskoordinaattori Jenni Mäkijenni.l.maki@tampere.fi, puh. 040 800 7590

Välivuokraus Espoossa

Espoosta ei tällä hetkellä etsitä uusia vuokranantajia.

Yhteyshenkilö Espoon kaupungilla:
Asiantuntija Päivi Jouttimäki, aikuisten sosiaalipalvelut, paivi.jouttimaki@espoo.fi, puh. 043 826 5266

Muut sivustomme: m2kodit.fi | asuntoensin.fi | housingfirsteurope.eu