Venda-purjehduksille haetaan nyt osallistujia

  • 15.7.2021
  • Uutinen

Purjehdukset ovat osa Venda-hankkeen nuorille aikuisille suunnattua seikkailutoimintaa. Hankkeen päätoteuttajana toimii Valo-Valmennusyhdistys ry ja osatoteuttajina Y-Säätiö sekä Suomen purjelaivasäätiö.

Päättyneen Meriheimo – nuorten oma väylä! -hankeen oppeja hyödyntävän Venda-hankkeen kesän 2021 purjehduksille haetaan nyt osallistujia.

Kuunari Helenalla järjestettävät purjehdukset on tarkoitettu 18–29-vuotiaille, pääkaupunkiseudulla asuville nuorille aikuisille, jotka ovat vailla työ- tai koulupaikkaa tai kaipaavat uutta suuntaa elämään. Osallistuminen on maksutonta.

Meriheimo 2019 Y-Saatio kuva Iina Lievonen-Thapa 1
Venda-hankkeessa hyödynnetään  Meriheimo-hankeesta saatuja kokemuksia ja oppeja sekä kehitetään toimintaa edelleen. Kuva: Iina Lievonen-Thapa, 2019.

Purjehduksilla pääpaino on tiimityössä ja tekemällä oppimisessa

Purjehduksilla osallistujat ovat aktiivisesti mukana purjelaivan arjessa. Purjehtimaan opitaan yhdessä, eli aiempaa purjehduskokemusta ei vaadita.

Purjehduskokemuksen lisäksi osallistujat saavat Venda-hankkeessa yksilöllistä tukea itsenäisen elämän alkuun, kuten asumiseen, koulutukseen ja töihin hakeutumiseen liittyvissä asioissa.

Samalla he pääsevät mukaan aktiiviseen nuorten yhteisöön, jossa suunnitellaan erilaisia aktiviteetteja ympäri vuoden.

Y-Säätiö on mukana Venda-hankkeen osatoteuttajana

Hanketta rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto. Hankkeen päätoteuttajana toimii Valo-Valmennusyhdistys ry ja osatoteuttajina Y-Säätiö sekä Suomen purjelaivasäätiö.

Lue lisää hankkeesta ja ilmoittaudu mukaan purjehduksille Vendan sivuilla.