Tunnelmallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2018!

  • 20.12.2017
  • Uutinen

Haluamme jatkossakin olla kohtuuhintaisen asumisen puolestapuhuja ja toteuttaja. Ensi vuonna käynnistyy arviolta yli 300 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakentaminen.

Näin vuoden kääntyessä loppuaan kohti on hyvä hetki katsoa hieman taaksepäin. Y-Säätiön vuoteen 2017 on mahtunut monia mieleen painuneita kohtaamisia, hienoja kokemuksia, erilaisia kokeiluja sekä paljon työtä erilaisten ihmisten kanssa, yhden keskeisen perusturvan, kodin, vuoksi.

Meille on tärkeää, että jokaisella on koti. Haluamme jatkossakin olla kohtuuhintaisen asumisen puolestapuhuja ja toteuttaja. Ensi vuonna käynnistyy arviolta yli 300 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakentaminen. Etsimme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia ja kumppaneita uudistuotannon lisäämiseksi. Uusia kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja konsernille valmistuu ensi vuonna noin 200 kappaletta.

Y-Säätiön yksi perustehtävistä on parantaa vuokralaistensa taloudellista ja sosiaalista hyvinvointia. Tähän olemme vastanneet tarjoamalla asukkaillemme erilaisia lyhyt- ja pitkäkestoisempia työtehtäviä.

Suomalainen asunnottomuuden ennaltaehkäisyyn ja vähentämiseen suuntaava työ on herättänyt yhä kasvavaa kiinnostusta ulkomailla. Olemme ylpeinä saaneet kertoa niin ulkomaisille asunnottomuustyöntekijöille kuin ulkomaisille medioille siitä yhteiskunnallisesti vaikuttavasta työstä, jota yhdessä kumppaniemme kanssa teemme. Julkaisimme syksyllä käsikirjan, joka kuvaa tätä suomalaista asunnottomuuden vastaista työtä.

Näin vuoden kääntyessä loppuaan kohti tahdon kiittää asukkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme menestyksekkäästä vuodesta ja hyvästä yhteistyöstä. Meille on tärkeää, että saamme tehdä merkityksellistä työtä kanssanne. Joulun muistamisiin suunnatut varat lahjoitamme Pitäjänmäen ja Rukkilan asumispalveluyksiköille.

Nyt on aika hengähtää ja nauttia joulun ajasta, kerätä voimia uuteen vuoteen.

Tunnelmallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2018!

Juha Kaakinen
toimitusjohtaja