Tampereelta etsitään asuntoja välivuokraukseen

  • 18.1.2018
  • Uutinen

Tampereen kaupungilla on käynnissä Y-Säätiön kanssa välivuokrauksen yhteistyömalli. Tavoitteena on löytää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Tampereen kaupungilla on käynnissä Y-Säätiön kanssa välivuokrauksen yhteistyömalli. Tavoitteena on löytää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joilla on hankaluuksia saada asunto.
Yksityinen omistaja vuokraa asuntonsa Y-Säätiölle, joka vuokraa sen edelleen kaupungin valitsemalle, asuntoa tarvitsevalle tamperelaiselle. Kaupunki järjestää asukkaalle kotiin annettavan asumisen tuen palvelun, jolla ennaltaehkäistään asumisen ongelmia.

Välivuokrausmalli on asunnon omistajalle vaivaton, sillä hänen ei tarvitse etsiä asuntoonsa vuokralaista. Lisäksi Y-Säätiö kantaa vuokraukseen liittyvät taloudelliset riskit ja huoneistoturvavakuutus korvaa mahdolliset huoneistolle aiheutuvat vahingot.

Parhaiten välivuokraukseen soveltuvat pienet asunnot, joissa maksimivuokra on yksiöstä 515 euroa kuukaudessa ja kaksiosta 610 euroa. Asunnon kunnon on oltava vähintään tyydyttävä.

Tavoitteena on löytää 30 välivuokrattavaa asuntoa vuoden 2018 loppuun mennessä.

Lue lisää välivuokrausmallista

Lisätietoja:

Asuntotarjoukset ja kyselyt Y-Säätiöön sähköpostitse valivuokraus@ysaatio.fi tai puhelimitse 020 7020 204/ Vilja Alasorvari.

Välivuokrausprosessin yhteyshenkilönä Tampereen kaupungilla toimii kehittämiskoordinaattori Jenni Mäki. Yhteydenotot sähköpostitse jenni.l.maki@tampere.fi tai puhelimitse 040 800 7590.