Säätiö välivuokraa asuntoja nuorille Espoossa

  • 18.5.2016
  • Uutinen

Mallin ansiosta vuokraustoiminnasta poistuvat asunnon omistajalle aiheutuvat tyypilliset taloudelliset riskit, sillä ne siirtyvät Y-Säätiölle.

Espoon Kaupunki ja Y-Säätiö ovat käynnistäneet keväällä 2016 yhdessä ympäristöministeriön kanssa pilottihankkeen, jonka tarkoituksena on saada lisää vuokra-asuntoja asunnottomille nuorille henkilöille uudentyyppisellä välivuokraukseen perustuvalla mallilla. Espoossa sijaitsevat asunnot vuokrataan yksityisiltä vuokranantajilta, ja Espoon kaupunki vastaa niiden asukasvalinnasta.

Välivuokrausmallissa on tarkoitus lisätä asuntokapasiteettia asunnottomuuden torjumiseksi. Mallin ansiosta vuokraustoiminnasta poistuvat asunnon omistajalle aiheutuvat tyypilliset taloudelliset riskit, sillä ne siirtyvät Y-Säätiölle. Lisäksi vuokraustoiminnasta tulee vuokranantajan kannalta vaivatonta, ja asunnon omistaja tekee hyvän työn osallistuessaan asunnottomuusongelman ratkaisemiseen. Vastineeksi vuokran tulee olla asukkaalle kohtuuhintainen.

Ympäristöministeriö tukee välivuokrauksen kehittämistä ja leviämistä. Välivuokrausmalli on herättänyt kiinnostusta myös muualla Suomessa. Jokainen kunta arvioi itse mallin tarvetta, aikataulua ja kumppaneita.

Omistatko sinä Espoossa asunnon, jonka haluaisit välivuokrata Y-Säätiön kautta? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Lisätietoa ja asuntojen omistajien yhteydenotot:

Ajankohtaiset hankkeet ja ohjelmat

Asiantuntija Jarmo Räihä, puh. 09 424 116 26
Y-säätiö, jarmo.raiha@ysaatio.fi

Asukasvalinnasta lisätietoa saat lisätietoa Espoon kaupungilta:
Päivi Jouttimäki, paivi.jouttimaki@espoo.fi