Kodit kuntoon Tiirismaantiellä – 1976 rakennettu kerrostalo päivitettiin 2020-luvulle

Helsingin Pihlajistossa sijaitseva kahdeksankerroksinen talo ja sen asunnot muutettiin uudenveroisiksi noin vuoden kestäneessä remontissa, joka päättyi keväällä 2023.

Y-Säätiö pyrkii toiminnallaan edistämään asukkaidensa hyvinvointia ja kestävää elämäntapaa. Meille on tärkeää huolehtia sekä asukkaistamme että asuntokannastamme. Haluamme tarjota asukkaillamme viihtyisää ja turvallista asumista – Koti Kuntoon -remontit pitävät huolen tästä.

Helsingin Pihlajistossa sijaitseva kahdeksankerroksinen talo ja sen asunnot muutettiin uudenveroisiksi noin vuoden kestäneessä remontissa, joka päättyi keväällä 2023. Peruskorjaus tehtiin Koti Kuntoon+ -remontin mukaisesti, mikä tarkoittaa laajempaa remontointia ja kiinteistön peruskorjausta. Tiirismaantie 11:en asuintalo lähestyi 50 vuoden ikää ja kiinteistö tarvitsi perusteellisen päivityksen.

Perusparannuksessa talo sai muun muassa uuden vesikaton, hissit sekä vesijohto-, ilmanvaihto- ja sähköjärjestelmän Energiatehokkuutta parannettiin eri keinoin. Ulkoseiniin tehtiin lisälämmöneristys. Taloon asennettiin Y-Säätiön kiinteistöissä ensimmäistä kertaa poistoilmalämpöpumput ja näiden lisäksi myös aurinkopaneelit ja älytermostaatit kylpyhuoneisiin ja kiinteistön pattereihin. Vettä säästävät suihkupäät auttavat veden ja energian kulutuksen vähentämisessä ja asukkaat voivat seurata omaa vedenkulutustaan asuntoihin asennettujen näyttöjen avulla. Asunnot laitettiin uuteen uskoon uusimalla pintamateriaalit, keittiöt, komerot, kalusteet, kodinkoneet ja kylpyhuoneet. Myös talon yleiset tilat remontoitiin. Porraskäytävät saivat uuden ilmeen, kun pintamateriaalit päivitettiin ja saunaosasto uusittiin.

Koti Kuntoon+ -remonttien aikana taloissa ei ole mahdollista asua. Asukkaat irtisanotaan puolen vuoden irtisanomisajalla. Asukkaat voivat hakea M2-Kotien vaihtoasuntoa ja heille pyritään löytämään heidän tarpeitaan vastaava asunto mahdollisuuksien mukaan.