Pasilan Postipuiston pohjoisen korttelin rakentaminen käynnistyi

  • 24.1.2020
  • Uutinen

Y-Säätiön omistama M2-Kodit on mukana suuressa kumppanuushankkeessa, jossa Pohjois-Pasilaan rakennetaan 300 asunnon kortteli. 

Helsingin Pasilaan entisen maaliikennekeskuksen paikalle rakennetaan tiivis ja urbaani asuinalue. Alueen pohjoisosassa on aloitettu lähes 300 vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasunnon korttelin rakentaminen. Kortteli toteutetaan Y-Säätiön omistaman M2-Kotien, TA-Asumisoikeus Oy:n, Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja Rakennusliike Evälahti Oy:n kumppanuushankkeena.

Y-Säätiön, Rakennusliike Evälahti Oy:n, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen, TA-Rakennuttaja Oy:n ja Suomen Asuntokehitys Oy:n muodostama hakijaryhmä oli yksi kaupungin tontinluovutuskilpailun voittajista. Kohteiden urakoitsijoina toimivat Evälahti Konserni ja Eke-Rakennus Oy.

”Korttelin rakennushanke on osa Helsingin historian tähän asti suurinta asuntorakentamisen kumppanuuskaavoitushanketta”, sanoo partneri Juha Hetemäki Suomen Asuntokehityksestä.

Pohjois-Pasilaan 2000 uutta työpaikkaa

Pohjois-Pasilan asukasluku kasvaa yli 12 000 asukkaaseen 2030-luvulla. Asuntojen lisäksi alueelle syntyy noin 2 000 uutta työpaikkaa.

”Haluamme rakennuttaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja kasvukeskuksiin, joissa niistä on pula. Postipuiston keskeinen sijainti tukee tätä tavoitettamme”, Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo.

Postipuistoon rakennetaan tulevina vuosina myös päivittäistavarakauppa, kaksi päiväkotia ja koulu. Raitiotielle alueella on alustava varaus.

Luonteeltaan urbaanilla alueella otetaan erityisesti huomioon energia- ja ekotehokkuus ja asumisen yhteisöllisyys. Oman leimansa luovat erilaiset asuntokorttelit ja yhtenäiset sisäpihat, puistovyöhyke sekä asuintalojen yhteistiloista muodostuva yhteinen monikäyttöinen asukastila.

Asuinkorttelien sijainti Keskuspuiston kupeessa tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Alueelle rakennetaan etenkin perheasuntoja.

Lisätietoja:

Rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman, Y-Säätiö, pekka.kampman@ysaatio.fi

Partneri Juha Hetemäki, Suomen Asuntokehitys Oy, juha.hetemaki@asuntokehitys.fi

Projektipäällikkö Ilkka Saari, TA-Rakennuttaja Oy, p. 0400 411 591, ilkka.saari@ta.fi

Toimitusjohtaja Tea Ekengren-Saurén, Eke-Rakennus Oy, p. 0400 607 670, tea.ekengren@eke.fi

Hallituksen puheenjohtaja Jukka Evälahti, Rakennusliike Evälahti Oy, jukka.evalahti@evalahti.com

Rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, p. 050 574 7491, niina.nurminen@ilmarinen.fi