”Olen saanut luottavaisin mielin kehittää ammattitaitoani”

  • 22.9.2020
  • Blogi

Y-Säätiö on antanut minulle hyvät työkalut tulevaisuutta varten ja yrityksen arvot pysyvät mukanani vielä pitkään, bloggaa kesätyöntekijämme Mirva Tuuliainen.

Alkuvuodesta sain taas iloisia uutisia, kun minut pyydettiin kesätöihin Y-Säätiö-konsernin M2-Kodeille. Tämä oli jo kolmas kerta, kun sain kutsun tulla työskentelemään Oulun toimistolle vuokrausneuvottelijan ja isännöitsijän lomasijaiseksi.

Opiskelijalle tämä on tietenkin loistava uutinen jo sellaisenaan. Töistä saatava palkka mahdollistaa sen, että saan seuraavanakin talvena keskittyä pääsääntöisesti opiskeluihini. Palkka ei kuitenkaan ollut listallani ensimmäinen asia, mitä töistä ikävöin, ja miksi odotin innoissani töiden alkua jo tammikuussa.

Kesätyöntekijöiden ideat otetaan suopeasti vastaan

Y-Säätiössä ehdottomasti yksi parhaimmista asioista on yhteisöllisyys.

Vaikka työyhteisönä olemme levittäytyneet ympäri Suomen, ei etäkokouksistamme puutu lämpöä ja naurua. Erityisesti olen huomannut, kuinka suuri rikkaus yritykselle on työntekijöidemme monipuoliset koulutustaustat ja hyvinkin erilaiset työkokemukset. Y-Säätiössä on työntekijöitä vanhoista konkareista aina meihin oman urapolkunsa alussa oleviin kesätyöntekijöihin.

Kesätyöntekijöitä odotetaan tietenkin aina innolla, olemmehan me selvä merkki lähestyvistä kesälomista. Uskallamme hyvässä ilmapiirissä tuoda uusia näkökulmiamme julki. Niihin lomalta palaavat vakituiset ovat suhtautuneet erityisen suopeasti.

Missio ja arvot eivät ole korulauseita

Koen suurta ylpeyttä siitä, että missiomme ja arvomme eivät ole vain sieviä korulauseita työhuoneiden seinillä, vaan ne näkyvät työssämme käytännössä päivittäin.

Jokainen työkaverini on valmis tekemään kaikkensa yrityksen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja meidän työssämme yksinkertaisesti tärkeintä on asukkaat. Kaikkia meitä yhdistää tuo sama halu tehdä töitä joko suoraan asunnottomuuden vähentämiseksi tai sen ehkäisemiseksi.

Koen suurta ylpeyttä siitä, että missiomme ja arvomme eivät ole vain sieviä korulauseita työhuoneiden seinillä, vaan ne näkyvät työssämme käytännössä päivittäin.

Omalla toiminnallamme voimme mahdollistaa mielekkään asumisen sekä vaikuttaa yhteiskunnallisiin rakenteisiin tarjoamalla kohtuuhintaisia ja laadukkaita asuntoja niitä eniten tarvitseville. Minusta on hienoa, että meille onnistuminen ei tarkoita ainoastaan tasaisesti maksettuja vuokria, vaan hyvinvoivia asukkaita ja sosiaalisesti kestävästi asutettuja taloja.

Asukkaiden erilaiset elämäntilanteet opettavat

Kaikki asumiseen liittyvät asiat eivät tietenkään ole aina yhtä iloisia tapahtumia kuin pitkäaikaisen kodin löytyminen tai asunnon vaihtaminen perheenlisäyksen vuoksi. Erilaisten elämäntarinoiden kuuleminen on antanut minulle mahdollisuuden oppia katsomaan tilanteita useista eri näkökulmista ja ymmärtämään ihmisiä paremmin.

Minusta on hienoa, että meille onnistuminen ei tarkoita ainoastaan tasaisesti maksettuja vuokria, vaan hyvinvoivia asukkaita ja sosiaalisesti kestävästi asutettuja taloja.

Koska kenenkään elämä ei valitettavasti suju huolellisestikaan laadittujen suunnitelmien mukaan, on tärkeää, että meiltä löytyy tukea ja ymmärrystä myös vastoinkäymisten voittamiseksi. Yhdessä asukkaan kanssa löydetään ratkaisu vaikeiltakin tuntuviin pulmiin.

Vuokranmaksun tai asumisen häiriöissä apuun tulevat ammattitaitoiset asumisneuvojamme, joiden työnkuvaan olen myös päässyt kurkistamaan. Poikkeuksellinen vuosi on aiheuttanut monelle odottamattomia ongelmia asumisen kanssa. Yhtäkkinen ansiotulojen menetys tai jatkuva kotona istuminen ovat haasteellisia tilanteita kenelle tahansa.

Koronan tai muiden vastoinkäymisten tuodessa useita haasteita ihmisten arkeen, on löydyttävä uudenlaista rohkeutta pyytää apua ja uskallusta tarjota sitä. Nämä taidot voimme jokainen toivottavasti säilyttää myös poikkeusajan jälkeen.

Lupa tehdä virheitä ja turvautua työkaveriin

Koen, että Y-Säätiö on antanut minulle hyvät työkalut tulevaisuutta varten ja yrityksen arvot pysyvät mukanani vielä pitkään.

Kaikista parasta on se, että uskallamme sanoa ääneen tavoitteemme emmekä lähde väheksymään omia unelmiamme missään vaiheessa.

Olen saanut luottavaisin mielin kehittää ammattitaitoani onnistumisten sekä parhaiden opettajien, eli virheiden kautta. Olen oppinut luottamaan itseeni ja tarvittaessa myös turvautumaan työkaveriin.

Kaikista parasta on se, että uskallamme sanoa ääneen tavoitteemme emmekä lähde väheksymään omia unelmiamme missään vaiheessa. Strategiaamme onkin kirjattu, että tavoitteenamme on poistaa asunnottomuus vuoteen 2030 mennessä.

Olen päättänyt säilyttää samanlaisen rohkeuden koko elämäni ajan.

Lue lisää kesätyöntekijöidemme kokemuksista: Y-Säätiö tarjoaa monipuolisia kesätyötehtäviä.

Töihin Y-Säätiöön? Tutustu työpaikkoihimme!