Y-Säätiön vuoden 2022 puolivuosikatsaus on julkaistu

  • 26.8.2022
  • Uutinen

Säätiö jatkaa toimintaansa vakaana, vaikka toimintaympäristössä on tapahtunut tänä vuonna voimakkaita muutoksia. Tekemämme työ ihmisten asumisen turvaamiseksi on nyt erityisen tärkeää.

Säätiö jatkaa toimintaansa vakaana, vaikka toimintaympäristössä on tapahtunut tänä vuonna voimakkaita muutoksia. Tekemämme työ ihmisten asumisen turvaamiseksi on nyt erityisen tärkeää.

Teija Ojankoski
Teija Ojankoski aloitti Y-Säätiön toimitusjohtajana maaliskuun alussa. ”Uutena toimitusjohtajana oli erittäin mukavaa tulla hyvin hoidettuun taloon, joka on täynnä ammattitaitoista väkeä.” Kuva Lasse Lecklin

”Säätiön toiminnan vakaa perusta on meille suureksi eduksi näinä aikoina. Toimintaympäristömme on mullistunut nopeasti lähinnä Ukrainan sodan ja sen aiheuttamien muutosten takia”, toimitusjohtaja Teija Ojankoski sanoo.

Pula rakentamismateriaaleista sekä kustannusten ja korkojen nousu vaikuttavat merkittävästi säätiön organisaation toimintaan. Uusien kotien rakennuttaminen ja vanhojen korjaaminen on selvästi kallistunut, ja siksi osa hankkeista on myös viivästynyt.

Viivästyksistä huolimatta rakennushankkeita on saatu vietyä eteenpäin. ”Vahvan taloutemme ansiosta pärjäämme edelleen hyvin, eikä loppuvuodellekaan ole odotettavissa ongelmia”, Ojankoski sanoo.

Koronapandemian vaikutukset Y-Säätiöön jäivät vähäisiksi. Asuntojen käyttöasteet laskivat hetkellisesti, kuten muillakin alan toimijoilla, mutta ovat nyt taas kääntyneet kasvuun.

”Kohtuuhintaisen asumisen tarve on lähes loputon, ja tekemällämme työllä on paljon suuremmat välilliset vaikutukset ihmisten elämään ja koko yhteiskuntaan kuin arjessa ehkä osaamme ajatellakaan. Tekemämme työ ihmisten asumisen turvaamiseksi on erityisen tärkeää”, Ojankoski summaa.

Tutustu raporttiin

Y-Säätiön vuosi 2022 tammikuusta kesäkuuhun numeroina

  • Liikevaihto 71,3 (70,8) M€
  • Vuokrauskate 18,6 (28,8) %
  • Omavaraisuusaste kirjanpitoarvoin 28,6 (29,9) %
  • Omavaraisuusaste käyvin arvoin 40,7 (42,1) %
  • Taloudellinen käyttöaste 96,5 (95,8) %
  • Vuokra-asuntoja Y-Säätiö-konsernin omistuksessa 18 577 (18 000)
  • Rakenteilla olevia asuntoja 568 (875)

Luvut suluissa viittaavat vuoden 2021 puolivuosikatsauksen lukuihin.

Kaikki Y-Säätiön talousraportit