Y-Säätiön Juha Kaakinen jatkaa KOVAn ry:n hallituksessa

  • 14.11.2016
  • Uutinen

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) toimitusjohtaja Jaana Närö jatkaa KOVA ry:n puheenjohtajana ja Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n Timo Hyttinen varapuheenjohtajana.

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) toimitusjohtaja Jaana Närö on valittu jatkamaan Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät KOVA ry:n puheenjohtajana vuonna 2017.

Jaana Närö on toiminut KOVAn puheenjohtajana yhdistyksen perustamisesta lukien, elokuusta 2013 lukien. Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy:n toimitusjohtajana toimiva Timo Hyttinen. Hän on toiminut varapuheenjohtajana tänä vuonna ja aiemmin hallituksen jäsenenä.

Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Juha Kaakinen (Y-Säätiö sr, Helsinki), Ahto Aunela (Tampereen Vuokratalosäätiö sr, Tampere), Teppo Forss (TVT Asunnot Oy, Turku), Jarmo Kuosa (Kunta-asunnot Oy, Helsinki), Jari Mäkimattila (A-Kruunu Oy, Helsinki) ja Teija Ojankoski (VAV Asunnot Oy, Vantaa). Kaikki hallituksen jäsenet ovat edustamiensa yhtiöiden toimitusjohtajia.

Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen edistäjät  KOVA ry on vuonna 2013 perustettu yleishyödyllisten vuokrataloyhtiöiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö. KOVAn jäseninä on kunnallisia vuokrataloyhtiöitä, nuorisoasuntoja valtakunnallisesti rakennuttavia yhteisöjä sekä muita yleishyödyllisiä vuokrataloyhtiöitä ja -säätiöitä.

KOVAlla on nyt 22 jäsenyhteisöä. Niiden pysyvässä omistuksessa on yli 163 000 vuokra-asuntoa, joissa on koteja lähes 290 000 ihmiselle. Yhtiöiden asuntojen määrä vastaa yli 40 prosenttia kaikista valtion tuella rakennetuista vuokra-asunnoista Suomessa.