Y-Säätiölle parhaan työnantajan palkinto Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa jo toista kertaa

  • 7.10.2021
  • Uutinen

Voitto perustuu nuorten omiin arvioihin. He kiittivät erityisesti onnistunutta perehdytystä ja oikeudenmukaista kohtelua. Y-Säätiössä halutaan taata kaikille hyvä alku työelämään.

Y-Säätiö-konserni voitti jo toistamiseen pienten ja keskisuurten yritysten sarjan Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa. Edellinen voitto tuli vuonna 2019, viime vuonna Y-Säätiö sijoittui kisassa toiseksi. Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan osallistui tänä vuonna yli 500 yritystä.

Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja asunnottomuustyön asiantuntija. Nuoret työskentelivät tänäkin vuonna Y-Säätiön asumisen ammattilaisten tuuraajina.

”Voiton takana on yksinkertainen resepti. Meillä kesätyöntekijöitä kohdellaan kuten muitakin työntekijöitä. Tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti. Haluamme, että kesätyöstä meillä jää muistijälki, johon kaikkia tulevia työpaikkoja verrataan”, Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen sanoo.

Y-Säätiön HR-ammattilaiset ja esihenkilöt ovat sitoutuneet siihen, että nuorille opetetaan työelämän perustaidot. Kesätyöntekijöille kerrotaan selkeästi esimerkiksi työajoista ja palkanmaksusta. Tämän lisäksi jokainen nuori saa omaan työtehtäväänsä kattavan perehdytyksen.

”Nuoret oppivat meillä kesän aikana oikean kiinteistöalan ammatin. Osa jopa kaksi, kun he sijaistavat vuorotellen isännöitsijää ja vuokrausneuvottelijaa pienemmissä toimistoissamme”, Kaakinen sanoo.

Kesän lopussa tehdyssä Y-Säätiön omassa kyselyssä kaikki kesätyöntekijät kertoivat saaneensa kollegoilta erinomaisen tuen. Moni nuorista haluaa myös palata Y-Säätiöön.

Y-Säätiö arvioitiin parhaimmistoon lähes kaikilla mitatuilla osa-alueilla

Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kilpailun tulokset osoittavat, että Y-Säätiö tarjoaa erinomaisen kesätyökokemuksen lähes kaikilla mitatuilla osa-alueilla. Y-Säätiö sai sarjansa parhaan arvosanan työtehtävien mielekkyydessä, perehdytyksessä ja ohjaamisessa sekä oikeudenmukaisuudessa ja tasapuolisuudessa.

Erinomainen suoritus eri osa-alueissa heijastui edelleen yleiseen tyytyväisyyteen ja suositteluhalukkuuteen, joiden arvosanat olivat niin ikään pienten ja keskisuurten yritysten sarjan parhaat.

Lue lisää:
Kesätyöntekijät kertovat − Y-Säätiön kesätöissä saa tehdä merkityksellistä työtä