Y-Säätiö työllistää halkopakkauksilla entisiä asunnottomia

  • 24.3.2017
  • Uutinen

Myyntituotolla tarjotaan työtä työttömille, estetään syrjäytymistä ja asunnottomuuden uusiutumista.

Y-Säätiön kehittämisyksikkö valmistaa yhdessä entisten asunnottomien kanssa halkopakkausta eli Uuras-klapeja. Pakkauksen valmistamisella sekä siitä saatavalla myyntituotolla tarjotaan työtä työttömille, estetään syrjäytymistä ja asunnottomuuden uusiutumista.
Takkaan tai saunan uuniin sopivat halot ovat kotimaisia, ja ne on pakattu uudelleenkäytettävään huovasta, narusta ja puusta valmistettuun pakkaukseen.

Y-Säätiön kehittämiskoordinaattori Eero Untamala kertoo, että asunnottomuustyöllä ja haloilla on yhteinen historia, josta idea sai alkunsa. Sitä kehiteltiin eteenpäin yhdessä espoolaisen Väinölän asumispalveluyksikön asukkaiden kanssa.

”Esimerkiksi Pelastusarmeija ja Helsingin vieraskoti perustivat Helsinkiin 1800–1900-lukujen vaihteessa halkotarhoja, joissa yömajojen miehillä oli mahdollista työtä tekemällä maksaa asumisensa ja saada elämäänsä järjestykseen. Kun autetaan miestä, autetaan koko perhettä, ajateltiin tuolloin.”

Tämän päivän Uuras-klapien ja pakkausten valmistamiseen osallistuvat myös naiset.

Koemyynti on alkanut Helsingissä Eläintarhan Nesteellä ja rajatulla alueella Espoon Viherlaaksossa. Jatkossa halkoja on mahdollista ostaa myös verkkokaupasta.