Y-Säätiö The Guardianissa ja The Independentissä

  • 16.9.2016
  • Uutinen

Suomessa tehty asunnottomuustyö ja sen saavutukset ovat olleet tällä viikolla näyttävästi esillä kansainvälisessä mediassa.

Suomessa tehty asunnottomuustyö ja sen saavutukset ovat olleet tällä viikolla näyttävästi esillä kansainvälisessä mediassa. Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakisen kirjoitus “Lessons from Finland: helping homeless people starts with giving them homes” julkaistiin keskiviikkona arvostetussa The Guardianissa.

Artikkelissa Kaakinen kertoo, miten Suomessa asunnottomuutta on ratkaistu tilapäisten asuntolapaikkojen sijaan järjestämällä asunnottomille pysyviä, kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja sekä tarvittavaa tukea asunnon lisäksi. Asunto ensin -periaatteen, sekä kuntien, valtion ja järjestöjen päämäärätietoisen yhteistyön ansiosta Suomi on ainoa Euroopan maa, jossa asunnottomuus on kääntynyt laskuun.

Torstaina The Independet julkaisi artikkelin, jossa pohditaan suomalaisen Asunto ensin -periaatteen soveltamismahdollisuuksia Iso-Britanniassa, jossa katuasunnottomuus on noussut jopa 30 prosenttia vuodessa.