Y-Säätiö sai Euroopan talous- ja sosiaalikomitean palkinnon

  • 3.12.2015
  • Uutinen

Kansalaisyhteiskuntapalkinto myönnettiin tunnustukseksi asunnottomuuden vähentämiseksi tehdystä työstä.

Y-Säätiölle on myönnetty neljän muun organisaation kanssa EU:n talous- ja sosiaalikomitean kansalaisyhteiskuntapalkinto tunnustukseksi asunnottomuuden poistamiseksi tehdystä työstä ja sen ajatuksen edistämisessä, että asuminen on ihmisoikeus. Säätiölle kansainvälinen palkinto oli tänä vuonna jo toinen, sillä alkuvuodesta se palkittiin BSHF:n World Habitat Award -tunnustuksella.

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) on päättänyt myöntää vuoden 2015 kansalaisyhteiskuntapalkinnon organisaatioille, jotka ovat yltäneet köyhyydentorjunnassa menestykseen ja saavutuksiin luovuutensa avulla. EU:ssa elää yli 120 miljoonaa ihmistä köyhyyden tai sosiaalisen syrjäytymisen uhkaamana. Köyhyydessä ja sosiaalisessa syrjäytymisessä kietoutuu yhteen monia ja monenlaisia haasteita, jotka voivat liittyä esimerkiksi asumiseen, terveyteen, koulutukseen, työnsaantiin, velkaantumiseen ja riippuvuuteen,

Palkinnon sai Y-Säätiön lisäksi neljä muuta organisaatiota. Suomessa, Saksassa, Irlannissa, Ranskassa ja Puolassa köyhyyden lievittämiseksi toimivat ruohonjuuritason organisaatiot näyttävät esimerkkiä suoran avun tarjoamisesta sitä tarvitseville, perustelee komitea valintoja tiedotteessaan.

”Kansalaisyhteiskunnan organisaatiot ympäri Euroopan unionin ponnistelevat näinä taloudellisesti vaikeina aikoina pystyäkseen lievittämään köyhyyttä. ETSK palkitsee vuoden 2015 kansalaisyhteiskuntapalkinnolla merkittäviä aloitteita, joilla on suuri vaikutus köyhyyden torjuntaan Euroopassa”, totesi komitean puheenjohtaja Georges Dassis.

Komitean palkintoseremonia järjestetään 10.12. Brysselissä.