Y-Säätiö osti kolme kiinteistöä VVO Hoivakiinteistöt Oy:ltä

  • 30.5.2023
  • Uutinen
  • kiinteistökauppa, palveluasunnot, Palvelutalot

Y-Säätiö kasvattaa palveluasuntojen kantaansa ostamalla Kojamo Oyj:hin kuuluvalta VVO Hoivakiinteistöiltä 73 asuntoa. Asunnot ovat osa kolmea kiinteistöä Helsingissä, Turussa ja Hämeenlinnassa.

Kiinteistöt sijaitsevat Helsingissä Soittajantie 4:ssä, Turussa Hippoksentie 31 D:ssä ja Hämeenlinnassa Rakuunankatu 3 A:ssa. Y-Säätiön Palvelutaloille myydyt kiinteistöt ovat eritysryhmien käytössä olevia palvelutaloja, joissa on yhteensä 73 asuntoa.

Kaupassa Y-Säätiölle siirtyvien kiinteistöjen asunnot ovat pääosin vuokrattu Validia Oy:lle. Jokaisessa kiinteistössä on lisäksi palvelutiloja, joita Validia Oy hallinnoi.

Asuntojen ostaminen oli käytännöllistä, koska Y-Säätiö omisti jo osan nyt ostettavista kiinteistöistä. Kohteet ja yhteistyökumppanit ovat entuudestaan tuttuja, toteaa kiinteistöjohtaja Juha Niskanen.

Kiinteistöjen omistusoikeus siirtyi Y-Säätiölle 31.5.2023. Validia jatkaa kiinteistöjen palveluntuottajana erityisryhmille myös Y-Säätiön omistuksessa. Kiinteistöjen asukkaiden vuokrasopimukset on hoitanut Validia Oy. Asukkaiden asuminen jatkuu normaalisti omistajan vaihdoksesta huolimatta.

Y-Säätiön tehtävä on asuntojen tarjoaminen ja asunnottomuuden poistaminen Suomesta.
Y-Säätiön toimintaperiaatteena on Asunto ensin -malli, jonka mukaan asunnottomuus poistuu vain järjestämällä kaikille asunnot ja tarpeen mukaista tukea. Kauppa tukee Y-Säätiön ydintoimintaa ja edistää erityisryhmien asumista Suomessa.

Lisätietoja:
Y-Säätiö, kiinteistöjohtaja Juha Niskanen, puh. 020 7020 240


Y-Säätiö on Suomen suurin valtakunnallinen yleishyödyllinen vuokranantaja ja voittoa tavoittelematon asunnottomuustyön asiantuntija. Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra- asuntoja. M2-Kodit on Y-Säätiö-konsernin omistama, kohtuuhintaiseen ARA-vuokra-asumiseen keskittynyt yhtiö.