Y-Säätiö ostaa VVO-konsernilta 8 600 vuokra-asuntoa

  • 30.11.2015
  • Uutinen

Y-Säätiö omistaa jatkossa 16 300 asuntoa, mikä tekee siitä suurimman valtakunnallisen yleishyödyllisen vuokra-asuntojen omistajan.

Y-Säätiö-konserni on sopinut 30.11. VVO-konsernin kanssa 8 631 ARA-vuokra-asunnon ostamisesta. Asunnot siirtyvät säätiön hallintaan vuodenvaihteessa. Y-Säätiö omistaa jatkossa 16 300 asuntoa, mikä tekee siitä suurimman valtakunnallisen yleishyödyllisen vuokra-asuntojen omistajan. Asuntojen määrällä mitattuna Y-Säätiö on jatkossa myös Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja.

Säätiön hankkima yhtiö on hallinnoinut VVO-konsernin arava- ja korkotukilainoitettuja kiinteistöjä. Kiinteistöt ja asunnot sijaitsevat muun muassa Helsingin seudulla, Lahdessa, Oulussa ja muissa kasvukeskuksissa. Asuntojen hallinnoinnista vastaa ensi vuoden alusta alkaen Y-Säätiön kokonaan omistama Kiinteistö Oy Y-Asunnot.
”Strategisena tavoitteenamme on kasvattaa toimintaamme kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen osalta. Katsomme, että kohtuuhintaisten kotien tarjoaminen on tehokkain keino torjua asunnottomuutta ja saada työvoimaa niille alueille, joilla tarve on suurin. Toteutamme strategiaa rakennuttamalla kohteita sekä ostamalla asuntoja ja kiinteistöjä”, sanoo Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen.

Omistajan vaihdos ei vaikuta nykyisten asukkaiden vuokrasuhteeseen tai sopimusehtoihin. Sillä ei ole myöskään vaikutusta vuokran määrään. VVO-konsernin ilmoittamat ensi vuoden vuokrankorotukset pysyvät voimassa. Tammi- ja helmikuun vuokrat maksetaan entisillä vuokranmaksutiedoilla samalle tilille kuin tähänkin saakka. Uusista maksutiedoista tiedotetaan asukkaille hyvissä ajoin.

”Y-Säätiö ja Y-Asunnot kehittävät nykyaikaista vuokra-asumista asukkaiden tarpeet huomioiden. Asunnot säilyvät omistuksessamme kohtuuhintaisina ARA-vuokra-asuntoina, joissa on omakustannevuokra”, Kaakinen kertoo.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran määrittelemä luovutuskorvaus on arviolta noin 75 miljoonaa euroa. Kaupan myötä noin 60 VVO:n työntekijää siirtyy niin sanottuina vanhoina työntekijöinä Y-Säätiö-konsernin palvelukseen.