Y-Säätiö mukana Lapinlahden sairaala-alueen rakentamisen ideakilpailussa

  • 20.9.2019
  • Uutinen

Helsingin kaupunki etsii Lapinlahden sairaalan rakennuksille mahdollista uutta omistajaa ja käyttötarkoitusta ideakilpailulla. Y-Säätiö on kumppaniensa kanssa mukana kilpailun toiseen vaiheeseen valitussa ehdotuksessa.

Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto päättää voittajasta vuonna 2020. Kiinteistöjen korjaus- ja rakennustyöt käynnistyisivät arviolta vuonna 2021. Alueen suunnitteluperiaatteissa on määrätty, että Lapinlahden puisto jää kaupunkilaisille avoimeksi tilaksi.

Y-Säätiö, suunnitteluryhmä Arkkitehtitoimisto Livady Oy, Planetary architecture research studio Oy, Rönkä Consulting, DEMOS Helsinki sekä A-Insinöörit Oy osallistuvat kilpailuun Lapinlahti 360 -nimimerkillä. Toinen loppusuoralle päässyt ehdotus on nimeltään Lapinlahden kevät.

”Arviointiryhmä katsoi, että jatkoon valitut kilpailuehdotukset toteuttivat parhaiten kaupungin tavoitteet pitää tiloja kaupunkilaisille avoimina ja antavat luontevan lähtökohdan kunnostaa rakennukset.  Toisessa vaiheessa tarkennetaan vielä suunnitelmia sekä teknisiä ja taloudellisia toteutusedellytyksiä”, arviointiryhmää vetänyt kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho toteaa.

Ahon mukaan kaikki kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen osallistuneet neljä ehdotusta oli tehty ammattitaidolla ja osoittivat vahvaa osaamista.

Kilpailun toinen vaihe käynnistyy syyskuussa 2019. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus antaa palautetta toisen vaiheen kilpailuehdotuksista suoraan suunnittelijoille 20.9. –1.11.2019.