Y-Säätiö jatkaa yhteistyötä Oman muotoinen koti -hankkeen kanssa

  • 17.1.2017
  • Uutinen

Nuorten asumis- ja työkokeilu käynnistyy tänä vuonna Helsingissä. Työ kohdentuu muiden asukkaiden hyvinvoinnin ja asumisviihtyvyyden lisäämiseen.

Helsingin Nuorisoasiainkeskuksen vetämä Oman muotoinen koti -hanke paneutuu vuonna 2017 erityisesti asukkaiden välisen vuorovaikutuksen sekä työn ja asumisen yhdistämiseen.

Yhdessä Y-Säätiön ja sen omistaman M2-Kotien kanssa käynnistettävä nuorten asumis- ja työkokeilu on ainut laatuaan Suomessa. Kokeilussa nuorten kanssa tehdään työsopimus heidän muuttaessaan asumaan M2:n asuntoon. Nuorten kanssa räätälöidään työtehtävät, ja työ kohdentuu muiden asukkaiden hyvinvoinnin ja asumisviihtyvyyden lisäämiseen. Nuoret muuttavat Kannelmäessä sijaitseviin Y-Säätiön asuntoihin tammi-helmikuussa.

Yhtä vahvasti muiden asukkaiden hyväksi kohdentuvaa työn ja asumisen yhdistelmää ei ole vielä kukaan tehnyt Suomessa aiemmin.

”Nyt kaivataan enemmän tekoja kuin puhetta”, sanoo Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen ja lisää, että he ovat mukana vain hankkeissa, jotka tuottavat konkreettisia tekoja nuorten ja kaupunkilaisten hyväksi.

Asuminen on muutoksessa. Asunnon pitäminen edellyttää työtä, ja sitä liian monelta nuorelta puuttuu. Hanke etsii ratkaisuja nuorten vaikeaan asumistilanteeseen, mutta yhä enemmän myös erilaisia tapoja tehdä hyvää vapaaehtoistoiminnan ja työn kautta.  Työtehtävät voivat olla esimerkiksi vanhusten auttamista, lasten- tai eläintenhoitoa, tietoteknistä neuvontaa, huoltotöitä tai tapahtumien järjestämistä.

Hankkeessa ovat mukana Y-Säätiön lisäksi Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus ja sosiaali- ja terveysvirasto, Nuorisoasuntoliitto, Oranssi ry ja Setlementtiasunnot Oy. Yhteistyökumppanina jatkaa Nooa Säästöpankki. Toimijoiden pitkän tähtäimen suunnitelmaksi on muotoutunut ’Oman muotoinen kortteli’. Siinä yhdistyisivät työpaikat, yrittäminen, yhteisöllinen asuminen ja harrastaminen.

Lisätietoja:
Oman muotoinen koti
projektipäällikkö Miki Mielonen
miki.mielonen@hel.fi