Y-Päivä keräsi yhteistyökumppanimme yhteen

  • 10.11.2014
  • Uutinen

Jo kuudensia Y-Päiviä vietettiin Ruotsalaisuuden päivänä 6.11. Suomen elokuvasäätiön tiloissa Katajanokalla.

Päivän aikana kuultiin ajankohtaista tietoa muun muassa uudistuvasta asumistuesta, huoneenvuokralain tulkinnasta ja turvallisen asumisen apuvälineistä. Varsinaisten asumisasioiden lisäksi olimme tänä vuonna kutsuneet Aalto-yliopistosta KTT Timo Järvensivun puhumaan verkostoyhteistyöstä; kuinka siinä voi onnistua. Aihehan koskettaa säätiötä ja säätiön yhteistyökumppaneita mitä suurimmassa määrin, koska yhteistyöllehän toimintamme paljolti perustuu.

Järvensivu

Haastavien asukastilanteiden hoitaminen koskettaa niin säätiötä kuin säätiön yhteistyökumppaneitakin. Halusimme tätä aihetta päivässä käsitellä tällä kertaa draaman keinoin. Olimme pyytäneet VVA ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivolaa ohjaamaan asukastapauksen, näyttelijöinä oli joukko lahjakkaita säätiöläisiä.

dramajengi

Y- Säätiö halusi antaa erityismaininnan kahdelle yhteistyökumppanilleen:

Espoon kaupungin asuntopalvelupäällikkö Leena Levolaa Y-Säätiö halusi kiittää pitkäaikaisesta vuokra-asumista edistävästä elämäntyöstä. Hän on tehnyt monipuolisesti ansiokasta työtä vuokra-asumisen ja viime vuosikymmenen aikana erityisesti erityisryhmien asumisen edistämiseksi Espoossa sekä tehnyt menestyksekästä yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa.

Toiseksi säätiö halusi huomioida Vantaan kaupungin päihdepalveluiden Tuetun asumisen ja työtoiminnan tukiasunto -tiimin (Anne Mustaniemi, Reija Haara, Sirpa Ollikainen, Jenni Heikkilä ja Katja Siljamäki) vuoden yhteistyökumppanina. Tiimin kautta Y-Säätiön suoravuokra-asuntoihin asutettujen vantaalaisten asumisen tuki on ollut hyvin suunniteltua, joustavaa ja asukkaiden yksilöllisyyden huomioivaa. Yhteistyö tiimin kanssa on toiminut erinomaisesti ja tiimi on tukenut asukkaita heidän elämäntilanteensa kriisiytyessä myös varsinaisen asiakkuuden päätyttyä. Tällainen  joustavuus on mahdollistanut monen asukkaan asumisen jatkumisen.

Kiitos kaikille mukana olleille!