Vinkkejä kesätyön hakuun meiltä ja muualta

  • 20.2.2018
  • Uutinen

Työllistämme tänäkin kesänä kymmeniä ihmisiä erilaisiin tehtäviin. Työssä pääset oppimaan uutta ja keräämään arvokasta työkokemusta. Toisinaan kesätyö voi muuttua myöhemmin vakituiseksi työksi.

Oletko vailla kesätöitä? Y-Säätiö työllistää tänäkin kesänä kymmeniä ihmisiä erilaisiin tehtäviin. Työssä pääset oppimaan uutta ja keräämään arvokasta työkokemusta. Toisinaan kesätyö voi muuttua myöhemmin vakituiseksi työksi.

Viime kesänä Y-Säätiöllä ostoreskontrassa työskennellyt Markus Hurme antaa omat kesätyöläisen vinkkinsä. Hän on kesän jälkeen saanut Y-Säätiöltä vakipaikan ja jatkaa samoissa tehtävissä.

1) Hae työtä rohkeasti, vaikka et olisi aivan varma, onko sinulla kaikkia työpaikkailmoituksessa vaadittavia taitoja. Monissa Y-Säätiön kesätöissä ei vaadita erityistä osaamista ennakolta. Työssä opit lisää.

2) Ole aktiivinen ja hae töitä myös muualta kuin Y-Säätiöltä. Työhakemuksen tekemistä kannattaa harjoitella, jotta opit erottautumaan muista hakijoista. Jos sopivaa työpaikkaa ei ole tarjolla, mielenkiintoisiin yrityksiin kannattaa lähettää myös avoin hakemus.

3) Valmistaudu haastatteluun. Kaikki jännittävät työhaastattelua ainakin jonkin verran. Siksi on hyvä miettiä jo etukäteen, miten esittelet itsesi, kuinka kerrot osaamisestasi ja toiveistasi työn suhteen.

Mieti myös, mitä lisäkysymyksiä voit esittää työtehtävästä ja työpaikasta. Se kertoo työnantajalle, että työ kiinnostaa sinua. Voit myös harjoitella työhaastattelua ystävän kanssa. Jo haastatteluun pääsy on voitto, sillä seuraava työhaastattelu sujuu jo paremmalla rutiinilla.

4) Jos saat työpaikan, onnittele itseäsi! Y-Säätiöllä on mietitty jo valmiiksi, miten kesätyöntekijät perehdytetään tehtäviinsä. Vakituiset työntekijät ovat valmiita auttamaan ja opastamaan kesätyöntekijöitä. Sinun tehtäväsi on mennä töihin avoimin mielin ja uteliaana.

5) Ole avoin uudelle. Jos oma ala ei ole vielä aivan selvillä tai työkokemusta on ehtinyt kertyä vain vähän, kannattaa hakea kesätöitä usealta alalta.

Pääasia on päästä töihin ja saada kokemusta erilaisista työpaikoista ja eri aloilta. Aika kesätöissä ei ole mennyt hukkaan, vaikka huomaisitkin kesätyöpestin aikana, ettei juuri tämä työ tuntunut omalta. Parhaimmillaan kesätyö auttaa löytämään juuri itselle sopivan alan.

Teksti: Leena Filpus

Vastuullinen kesäduuni on T-Median ja Taloudellinen tiedotustoimisto TATin luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Lue lisää Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta.