Verkostokehittäjien asunnottomuustyö jatkuu

  • 7.4.2016
  • Uutinen

Kevätseminaarissa summattiin saavutuksia ja kuultiin järjestöjen odotuksia tulevasta yhteistyöstä.

Y-Säätiön Verkostokehittäjät-yksikkö koordinoi asunnottomuuden ennaltaehkäisyä ja vähentämistä Suomessa yhdessä järjestöjen ja julkisen sektorin toimijoiden kanssa. Verkostokehittäjien kevätseminaarissa Helsingissä summattiin tänään kuluneiden vuosien saavutuksia ja kuultiin järjestöjen odotuksia tulevasta yhteistyöstä.

Verkostokehittäjät-hanke on toiminut yhdessä valtakunnallisen PAAVO-ohjelman kanssa, jonka kunnianhimoisena tavoitteena oli poistaa asunnottomuus Suomesta. PAAVO-ohjelmaa seuraa työnimeltään AUNEksi (asunnottomuuden ennaltaehkäisyohjelma) ristitty ohjelma, jonka periaatepäätöstä odotetaan hallitukselta kevään aikana.

”Asunnottomuutta ei PAAVOn aikana saatu poistettua, mutta saavutukset olivat merkittävät. Suomi on ainoa Euroopan maa, jossa asunnottomuus on laskusuunnassa. Meidän ei pitäisi perisuomalaiseen tapaan vähätellä saavutuksia, vaan olla ylpeitä tästä valtion, kuntien ja järjestökentän yhteistyöstä, joka tuottaa selvää tulosta”, totesi Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen.

Lisätietoa Asunto ensin -verkkosivuilla