Usko hyvän tekemiseen

  • 7.11.2014
  • Uutinen

Mihin hyvään sinä uskot? Mitä on hyvän tekeminen?

Mihin hyvään sinä uskot? Mitä on hyvän tekeminen? Näillä kysymyksillä kirkon jäseniä on motivoitu vaikuttamaan seuraavissa seurakuntavaaleissa. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on ohi ja varsinainen vaalipäivä 9.11.muutaman päivän kuluttua. Seurakuntavaalien äänestysprosentti on perinteisesti jäänyt kovin alhaiseksi – etenkin pääkaupunkiseudulla. Kirkon työntekijänä toivon, että äänestysintoa löytyisi. Toivon, että hyvän tekeminen kiinnostaisi entistä useampaa.

Olen vilpittömän iloinen, että Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto ja – valtuusto ovat tehneet hyviä päätöksiä asunnottomien hyväksi: on päätetty rakentaa ja päätetty palkata työntekijöitä. Alkusyksystä saimme avaimet Paraistentie 13:a uuteen kiinteistöön. Vastavalmistuneessa talossa on kaksikymmentäkahdeksan valoisaa pienasuntoa sinkuille, pariskunnille ja pienperheille. Kolmihenkinen asuttamistoiminnan tiimi vastaa käytännön työstä. Uudet asukkaat on valittu ja heistä suurin osa on jo muuttanut uuteen kotiinsa. Luottamushenkilöt ovat nähneet hyväksi, että Kirkko Helsingissä on helpottamassa asunnottoman siirtymistä vuokra-asuntoon. Kirkko Helsingissä on myös asunnotonta varten.

Idyllisen Ruskeasuon asuinalueen asukkaat ovat toivottaneet tulevat ruskeasuolaiset tervetulleiksi. Uusi asuinrakennus on liitetty viereiseen Ruskeasuon seurakuntakeskukseen, josta on muodostumassa alueen vanhojen ja uusien asukkaiden kohtaamispaikaksi.

Paraistentie Avoimet Ovet 25 9 14 055

Asuttamistoiminnan ajatuksena on tarjota määräaikaista tukiasumista helsinkiläisille asunnottomille tai asunnottomuusuhan alla oleville. Tavoitteena on, että asumisaikana asukkaan mahdollisuudet saada vuokra-asunto, paranee ja hän löytää pysyvän kodin.

Uskon yhdessä tekemiseen. Yhdessä syntyy enemmän ja monipuolisempaa. Voimme oppia toisiltamme. Erilaiset, toisiaan täydentävät palvelut lisäävät asiakkaiden mahdollisuutta tehdä valintoja erilaisten palvelujen kesken.  Olen iloinen kaikesta asunnottomien hyväksi tehdystä työstä, erityisesti toimijoiden välisestä yhteistyöstä. Olen kiitollinen jokaisesta asuinhuoneistosta, joita te yhteistyökumppanit olette osoittaneet kirkon tukiasunnossa asuville. Yhtälailla olen kiitollinen jokaisesta uudesta asunnonhakijasta, joka saa verkoston kautta tiedon kirkon tukiasunnoista.

Kun kirkon Herra siunasi kaksi kalaa ja viisi leipää, ruokaa riitti ihmeen monelle. Vähäiset eväät on tarkoitettu siunattavaksi ja edelleen jaettavaksi. Tällaiseen hyvään minä uskon.

Marita Nummelin

erityisdiakonian johtava diakoniatyöntekijä

Helsingin seurakuntayhtymä