Untitled-tapahtuma kokoaa organisaatiot yhteen keskustelemaan

  • 16.9.2020
  • Uutinen

Y-Säätiö vetää asiantuntijakeskustelut teemoista, jotka liittyvät hyvään elämään. Hyvään elämään vaaditaan muutakin kuin oma koti, esimerkiksi työtä.

Y-Säätiö on perustajana mukana Demos Helsingin kokoamassa Untitled-yhteisössä. Untitled on uusi globaali kaupunkitapahtuma. Se kokoaa yhteen ihmisiä, organisaatioita ja toimijoita, joilla on yhteinen tavoite kuvitella uudelleen, mitä kaupunki ja yhteiskunta voivat olla.

Untitled tullaan järjestämään vuosittain 2020−2030.

”Y-Säätiö on yksi Untitled-tapahtuman alkuperäisistä ideoijista. Säätiöllä on uusi kunnianhimoinen strategia, joka sekin ulottuu vuoteen 2030. Sen toteutukseen Untitled-tapahtuman verkosto tarjoaa loputtomasti uusia ideoita ja kumppanuuksia. Maailmaa muutetaan yhdessä, siksi Untitled-tapahtuma on laitettu alulle”, toimitusjohtaja Juha Kaakinen sanoo.

Kuva vertikaalipuutarhasta. Kuva Planetary Architecture
Ideaa taivasta kohti kohoavasta puutarhasta testataan Y-Säätiön vetämässä Untitled-työpajassa. Havainnekuva Planetary Architecture.

Y-Säätiön vetämissä keskusteluissa puhutaan hyvän elämän rakennuspalikoista

Y-Säätiö vetää tapahtumassa kaksi keskustelutilaisuutta sekä yhden työpajan.

Niitä kaikkia yhdistää kysymys, mistä palasista hyvä elämä koostuu. Hyvään elämään vaaditaan muutakin kuin oma koti. Se voi olla esimerkiksi työ tai ajatus siitä, että pääsee osaksi kestävää yhteisöä.

Ensimmäisessä keskustelussa puhutaan siitä, miten asumisen ja työn voi yhdistää uudella tavalla. Y-Säätiön omalla Uuras-työllistymisohjelmalla on kunnianhimoiset tavoitteet seuraavalle kymmenelle vuodelle. Ohjelma toimii kaikkien säätiön asukkaiden tukena ja tarjoaa työmahdollisuuksia matalalla kynnyksellä.

Y-Säätiön toisen keskustelutilaisuuden lähtökohtana on säätiön tavoite olla hiilineutraali vuonna 2035. Tilaisuudessa pohditaan muun muassa sitä, miten luonto ja kestävän asumisen periaatteet saadaan linkitettyä Asunto ensin -malliin.

Työpajassa puolestaan testataan ideaa taivasta kohti kurottavasti vertikaalipuutarhasta.

Ensimmäinen Untitled järjestetään koronaviruksen takia virtuaalisesti 17.9.−18.9.2020. Tapahtumassa on yli 40 erilaista sessioita.

Tapahtuman perustajajäsenet Y-Säätiön lisäksi

Lue lisää: