Työllistymistä tukevasta Uuras-ohjelmasta lupaavat tulokset

  • 13.12.2019
  • Uutinen

Keikkaluonteisia työtehtäviä on tänä vuonna tehty yli 600. Monen asukkaan taloudellista tilannetta on tasapainottanut mahdollisuus ohjata palkka suoraan vuokranmaksuun.

Y-Säätiön kehittämä työn ja asumisen yhdistävä työllistymisohjelma on nimeltään Uuras.

Ohjelman kautta Y-Säätiö-konserni auttaa asukkaitaan löytämään työtä. Tavoitteena on lisätä asukkaiden hyvinvointia. Ohjelmaan ovat tervetulleita sekä Y-Kotien että M2-Kotien asukkaat.


Uuras-tiimi auttaa asukkaita kaikissa työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Vasemmalta Tia De Godzinsky, Mervi von Gruenewaldt ja Eero Untamala. Kuva Sampsa Kettunen

Kaikkiaan työllistymistä tukevissa Uuras-toiminnoissa on kohdattu tänä vuonna 70 asukasta. Useita asukkaita on tämän vuoden aikana tullut työllistetyksi suoraan Y-Säätiö-konserniin.

Uuras välittää myös keikkaluontoisia työtehtäviä Treamer-sovelluksen kautta. Tällä hetkellä lähes sata asukasta on keikkatyövalmiudessa. Palkan työkeikoista voi halutessaan ohjata suoraan vuokranmaksuun.

Palkan ohjaaminen vuokranmaksuun kiinnostaa

”Kulunut vuosi on ollut meille hienon kasvun aikaa. Y-Säätiön työkeikkoja on kaikkiaan tehty tänä vuonna yli 700 kappaletta”, kehittämiskoordinaattori Eero Untamala sanoo.

Lähes 100 tehdystä työtehtävästä tekijät ovat halunneet ohjata palkan suoraan vuokranmaksuun. ”Tällä on ollut suora vaikutus monien asukkaiden taloudellisen tilanteen tasapainottumiseen.”

Uuras toimii myös väylänä muiden työnantajien tarjoamiin työtehtäviin. ”Ohjelman piirissä olleista asukkaista avoimille työmarkkinoille on tänä vuonna työllistynyt 15 ihmistä”, Untamala sanoo.

Kaikkiaan vuonna 2016 alkunsa saaneen Uuras-ohjelman piirissä on työllistetty yli 200 asukasta, joista yli 40 on ohjattu avoimille työmarkkinoille.

Oletko kiinnostunut tulemaan mukaan? Lue lisää Y-Säätiön Uuras-ohjelmasta!

Tekstiä päivitetty 31.3.2020: Luvut on korjattu 31.12.2019 tilanteen mukaan.