Rauman Mielenterveysyhdistys Friski Tuult ry juhli 27-vuotiasta taivaltaan

  • 16.9.2015
  • Uutinen

Vuoden Vapaaehtoiseksi valittiin Marja-Riitta Laurila ja Mielenterveyden Keskusliiton myöntämän 15 vuoden hopeisen mitalin sai toiminnanjohtaja Päivi Lavonius

Juhlat alkoivat iloisissa tunnelmissa puheenjohtaja Luca Nordforssin avauspuheella, jota kuunteli 40 hengen juhlaväki. Puheessaan Luca kiinnitti huomiota mm. ensi vuoden teemaan: Osallistaminen, jäsenten ääni kuulumaan ja Terve elämä -teemaan ensi vuoden kantavina asioina. Taloudellisen tilanteen hän kertoi olevan vakaalla pohjalla. Hän kiitti kaikkia jäseniä aktiivisuudesta ja osallistumisesta aina vain monipuolistuviin ja kehittyviin yhdistyksen toimintoihin.

Juhla alkoi Vuoden Vapaaehtoinen -tunnustuksen jakamisella. Tänä vuonna Vuoden Vapaaehtoiseksi tuli valituksi Marja-Riitta Laurila. Marja-Riitta on monella tavalla aktiivinen yhdistyksen koulutettu vertaistukihenkilö. Hän on aina valmis auttamaan yhdistyksessä, hän on jämpti ja pitää sanansa aina. Marja-Riittaan voi aina luottaa tilanteessa kuin tilanteessa. Hän on myös toiminut asukkaan tukihenkilönä nyt toista vuotta.

Toisena mutta ei vähäisempänä puheenjohtaja ojensi Mielenterveyden Keskusliiton myöntämän 15 vuoden hopeisen mitalin toiminnanjohtaja Päivi Lavoniukselle 15 vuoden vapaaehtoisen mielenterveystyön hyväksi tehdystä työstä. Mitalin luovutussanoissa puheenjohtaja mainitsi Päivin aina auttavan ja tukevan vapaaehtoisia heidän työssään, ohjaavan, kannustavan ja tarvittaessa myös tiukasti ohjaavan toiminnassa mukana olevia. Hän myös auttaa jäseniä ja pitää huolen siitä, että toiminta on tasapuolista kaikkia jäseniä kohtaan. Hän pitää toiminnan hyvässä kunnossa ja on avainasemassa toimintaa kehitettäessä.

Juhla jatkui musiikkiesityksellä. Tämän jälkeen siirryttiin pöydän antimiin. Ruokana tarjoiltiin todella maittavaa lapskoussia, raumalaista perinneruokaa lisukkeiden kera.

Ruokailun jälkeen Kielo Lannet esitti laulun ja lausui oman runonsa juhlaväelle. Tämän jälkeen Ari Olkkonen esitti katkelman Tankki täyteen televisiosarjasta. Seuraavana oli vuorossa tietokilpailu.

Sitten olikin vuorossa ihana kermakakku ja kahvi. Kahvin ja kakun tarjosi Y-Säätiö. Keittiönhoitajat Päivi Lavonius ja Saku Lehtoranta eivät säästelleet tarjoilussa vaan kakkua sai ”mahan täydeltä”.

Iloisesta illasta ja lämpimästä tunnelmasta nauttinut juhlaväki alkoi pikkuhiljaa siirtyä kotiinpäin. Kaikesta näkyi, että jokaisella oli hyvät tunnelmat poistuessaan. Juhlien palaute olikin kiittävää ja kehuvaa.

Ensivuonna uudestaan.

10.9.2015 Luca Nordfors

Marja-Riitta Laurila                                 Päivi Lavonius

Marja-Riitta LaurilaPäivi Lavonius