Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!

  • 14.12.2016
  • Uutinen

Vuoden kääntyessä loppuaan kohti kiitämme kaikkia asukkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme menestyksekkäästä ja työntäyteisestä vuodesta.

Kulunut vuosi on ollut Y-Säätiö-konsernille tapahtumarikas. Noin 30 työntekijän ja vajaan 8 000 vuokra-asunnon säätiöstä kasvoi Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja, kun Y-Säätiö osti alkuvuonna VVO-konsernilta 8 600 vuokra-asuntoa.
Työntekijöiden määrä kasvoi samalla yli 100:aan. Keväällä lanseerasimme uuden kohtuuhintaisen vuokra-asumisen brändin, M2-Kodit. Olemme kehittäneet toimintatapojamme ja visioineet uusia asumiskonsepteja.

Y-Säätiö-konsernin yksi perustehtävistä on parantaa vuokralaistensa taloudellista ja sosiaalista hyvinvointia. Tähän olemme halunneet vastata alentamalla lähes 1 800 asunnon vuokraa ja antamalla lupauksen, ettemme nosta vuokria lainkaan vuonna 2017. Lisäksi olemme käynnistäneet erilaisia työllistämishankkeita, joiden avulla on tarkoitus löytää kiinnostuneille asukkaillemme uusia työmahdollisuuksia.

Pyrimme jatkossakin olemaan kohtuuhintaisen asumisen puolestapuhuja ja ennen kaikkea toteuttaja. Ensi vuonna käynnistyy arviolta noin 350 kohtuuhintaisen vuokra-asunnon rakentaminen. Haemme koko ajan uusia mahdollisuuksia ja kumppaneita uudistuotannon lisäämiseksi.

Y-Säätiö on perustettu yli 30 vuotta sitten hankkimaan asuntoja erityisesti yksinäisille asunnon tarpeessa oleville ihmisille ja poistamaan asunnottomuutta. Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen lisäksi jatkamme edelleen tätä työtä asunnottomuuden vähentämiseksi ja erityisryhmien asumisen kehittämiseksi. Haluamme olla mukana kehittämässä erilaisia asumisen ratkaisuja, joista esimerkkinä on juuri valmistunut Kangasalan Suoraman vuokratalo, jossa samassa kiinteistössä on sekä tavallisia vuokra-asuntoja että vammaisten tukiasuntoja. Lisäksi pilotoimme Espoon kaupungin kanssa välivuokrausmallia, jonka tavoitteena on löytää asuntoja nuorille.

Suomen malli asunnottomuuden vähentämiseksi on herättänyt runsasta kansainvälistä huomiota. Tässä työssä, joka perustuu laajaan kumppanuusyhteistyöhön, olemme edelleen tiiviisti mukana ja rakennamme myös eurooppalaista yhteistyötä, ongelmat kun ovat hyvinkin samankaltaisia ja muiden maiden kokemuksista voi myös ammentaa uusia ideoita.

Näin vuoden kääntyessä loppuaan kohti tahdon kiittää kaikkia asukkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme menestyksekkäästä ja työntäyteisestä vuodesta.

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2017!

Juha Kaakinen
toimitusjohtaja