Puolivuosikatsaus H1/2022

Puolivuosikatsaus H1/2022

Toimitusjohtajan katsaus

Y-Säätiö on sekä kansallisesti että kansainvälisesti merkittävä asunnottomuustyön suunnannäyttäjä, joka auttaa kehittämään koko alaa tietojensa, tutkimuksensa ja kehittämishankkeidensa avulla. Uutena toimitusjohtajana oli erittäin mukavaa tulla hyvin hoidettuun taloon, joka on täynnä ammattitaitoista väkeä.

Toimintamme vakaa perusta on meille suureksi eduksi näinä aikoina. Toimintaympäristömme on mullistunut nopeasti lähinnä Ukrainan sodan ja sen aiheuttamien muutosten takia.

Pula rakentamismateriaaleista sekä kustannusten ja korkojen nousu vaikuttavat merkittävästi kaltaisemme organisaation toimintaan. Uusien kotien rakennuttaminen ja vanhojen korjaaminen on selvästi kallistunut, ja siksi osa hankkeista on myös viivästynyt.

Viivästyksistä huolimatta rakennushankkeita on saatu vietyä eteenpäin. Vahvan taloutemme ansiosta pärjäämme edelleen hyvin, eikä loppuvuodellekaan ole odotettavissa ongelmia.

Alkuvuonna paneuduimme entistä tiiviimmin vastuullisuustyön kehittämiseen muuttuvassa toimintaympäristössä. Meille tulee entistä tiukempia velvoitteita kansallisesta lainsäädännöstä sekä direktiiveistä. Myös rahoituslaitokset edellyttävät meiltä muun muassa lisää vastuullisuusraportointia.

Kehitämme siksi vastuullisuustyötämme ja panostamme etenkin raportoinnin jatkuvuuden ja vertailukelpoisuuden parantamiseen.

Koronapandemian vaikutukset Y-Säätiöön jäivät vähäisiksi. Asuntojen käyttöasteet laskivat hetkellisesti, kuten muillakin alan toimijoilla, mutta ovat nyt taas kääntyneet kasvuun.

Pandemian aikana kodista on tullut ihmisille entistäkin tärkeämpi paikka. Koti on turvallisen elämän perusta, ja siitä halutaan pitää kiinni kaikissa tilanteissa. Me pyrimme vuokranantajana aina löytämään ratkaisuja, jotta asukkaamme saavat pitää kotinsa.

Joudumme jatkossakin sopeutumaan muutoksiin toimintaympäristössämme. Silloin on erityisen tärkeää, että pidämme aina mielessä perustehtävämme.

Kohtuuhintaisen asumisen tarve on lähes loputon, ja tekemällämme työllä on paljon suuremmat välilliset vaikutukset ihmisten elämään ja koko yhteiskuntaan kuin arjessa ehkä osaamme ajatellakaan. Tekemämme työ ihmisten asumisen turvaamiseksi on erityisen tärkeää.

Teija Ojankoski
Toimitusjohtaja

Puolivuosikatsaus 2022 FI kansi

Puolivuosikatsaus 2022

Y-Säätiön uusi toimitusjohtaja Teija Ojankoski: “Asema maailman parhaana vaatii jatkuvaa työtä”

Maaliskuussa aloittanut toimitusjohtaja korostaa inhimillistä asuntopolitiikkaa ja vastuullisuustyötä. Vain näillä keinoilla asunnottomuus laskee, ja Suomi pysyy edelleen asunnottomuuden hoidon mallimaana.

Lue lisää

Y-Säätiö palkittiin työturvallisuuskilpailussa

Y-Säätiö sai kunniamaininnan Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa rakennuttajien kategoriassa. Perusteina palkitsemiselle oli poikkeuksellisen korkea taso työturvallisuutta arvioivassa TR-mittarituloksissa.

Lue lisää

Yves Leterme: “Euroopan maiden on oltava samaa mieltä siitä, että alueen asunnottomuus on hälyttävä ongelma”

Belgian entinen pääministeri ja The European Platform on Combating Homelessness -foorumin puheenjohtaja Yves Leterme vieraili tilaisuudessamme 10.3.2022. Hänen mukaansa nyt jos koskaan tarvitaan yhteistä suuntaa ja poliittisia päätöksiä, jotka johtavat konkreettisiin tekoihin.

Lue lisää

Uusi kirja esittelee Y-Säätiön ainutlaatuisen konseptin

Jotta jokaisella on koti on käytännönläheinen opas, joka kokoaa yksiin kansiin tietoa Y-Säätiön toiminnasta, organisaatiosta ja yhteistyökumppaneiden kanssa toimimisesta.

Lue lisää

Toimitusjohtaja Juha Kaakinen jää eläkkeelle: “Y-Säätiön ainutlaatuisuus piilee yhdessä tekemisessä”

Vajaa kymmenen vuotta toimitusjohtajana työskennellyt Kaakinen on luotsannut säätiön läpi huiman kasvun ja yhteiskunnallisten murrosten.

Lue lisää

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa asuntoja Tampereen Hervantajärvelle

Osoitteeseen Lyyrapyrstö 2 rakentuu 93 erikokoista ARA-vuokra-asuntoa. Talon suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota yhteistiloihin. Asukkaiden käytössä on kolme etätyöhuonetta.

Lue lisää