Puolivuosikatsaus H1/2021

Puolivuosikatsaus H1/2021

Toimitusjohtajan katsaus

Alkuvuosi on tehty töitä koronaviruksen varjossa, uutta normaalia eläen. Onneksemme y-säätiöläisillä on hyvät valmiudet tehdä töitä etänä, jos omat työtehtävät sen vain mahdollistavat. Kyselymme perusteella iso osa säätiöläisistä myös nauttii etätöistä. Tämä kertoo siitä, että olemme onnistuneet luomaan etätyön tekemiselle hyvät puitteet.

Tänä kesänä palkkasimme jälleen yli 30 kesätyöntekijää huolehtimaan toimistojemme arjesta ja kiinteistöjemme vihertöistä. Kahtena peräkkäisenä vuotena olemme olleet parhaiden joukossa, kun työnantajia on palkittu. Toivottavasti tämäkään vuosi ei tee poikkeusta, vaan nuoret kokevat, että heistä on välitetty ja työ meillä on ollut mielekästä.

Olemme pystyneet hoitamaan asiakastapaamiset terveysturvallisesti ja esimerkiksi Koti kuntoon -remontit ovat jatkuneet koko epidemian ajan. Myös uudiskohteet ovat valmistuneet ajallaan. Keväällä oli samanaikaisesti rakenteilla ennätysmäärä uusia koteja, kaikkiaan 875 asuntoa.

Kesäkuun alussa asukkaat pääsivät muuttamaan sisään Tampereen Jallukkaan ja Kuopion uudiskohteeseemme. Kalevan kaupunginosassa sijaitseva Tampereen Jallukka on tarkoitettu tamperelaisille kulttuurialan ammattilaisille. Kuopion Saaristokaupunkiin rakennutimme kaupungin ensimmäiset puukerrostalot.

Alkuvuodesta saatiin huolestuttava tieto siitä, että pitkäaikaisasunnottomien määrä kääntyi kasvuun viime vuoden aikana. Tämä muutos katkaisi yli 10 vuotta jatkuneen onnistuneen trendin. Työtämme todellakin tarvitaan, että suunta saadaan taas kääntymään. Kevään aikana otimme monella tapaa kantaa kuntavaalien teemoihin, sillä asunnottomuuden poistamiseen tähtäävä työ tehdään ennen kaikkea kunnissa. Asunto ensin Verkostokehittäjät järjestivät myös Helsingin ehdokkaille vaalipaneelin.

Kesäkuussa asuntomäärämme kasvoi kiinteistökaupan myötä lähes 600 asunnolla, kun solmimme esikauppasopimuksen Nuorisosäätiön kanssa nuorille tarkoitetuista ARA-vuokra-asunnoista. Kauppa varmisti sen, että asunnot pysyvät myös jatkossa nuorten vuokrattavina. Kiinteistöt sijaitsevat pääosin Uudellamaalla. Kauppaan sisältyy asuintalot myös Lahdessa, Hollolassa, Orimattilassa ja Lappeenrannassa.

Näiden nuorten ja myös muiden asukkaidemme asuminen on turvattu pitkälle tulevaisuuteen.

Juha Kaakinen
toimitusjohtaja

Kansikuva puolivuosikatsaus Y-Saatio 2021 kuvake

Puolivuosikatsaus 2021

Y-Säätiön kesätöissä saa tehdä merkityksellistä työtä

”Parasta työssä on ollut avoin ja kannustava työilmapiiri”, kertovat asumisneuvonnan kesätyöntekijä Oskari Andström ja isännöinnin kesätyöntekijä Rosa Kurikka.

Lue lisää

Kuntavaaleissa päätetään, onko kunnissa asunnottomuutta

Kuntapäättäjät vaikuttavat siihen, miten kunnissa poistetaan asunnottomuutta. He päättävät siitä, mahdollistetaanko asunnottomuudesta kärsineille oma koti Asunto ensin -mallin periaatteiden mukaisesti. Kaikilla kuntalaisilla on oikeus ihmisarvoiseen asumiseen.

Lue lisää

Y-Säätiö ostaa Nuorisosäätiöltä 595 asuntoa

Kauppa varmistaa sen, että asunnot pysyvät myös jatkossa nuorten vuokrattavina. Kyseessä on kiinteistökauppa, jonka mukana ei siirry esimerkiksi henkilöstöä. Y-Säätiö on sitoutunut edistämään kohtuuhintaista vuokra-asumista Suomessa.

Lue lisää

Uuras-työkeikkoja tehty ennätysmäärä

Y-Säätiön Uuras-työllistymisohjelman kautta on tehty yli 2000 työkeikkaa. ”Meillä keikkatyö on aina reilua tekijälleen”, kertovat kehittämiskoordinaattori Eero Untamala ja yritysyhteistyön kehittäjä Maria Honkanen.

Lue lisää

Uusia vuokra-asuntoja Espoon Karakallioon

Osoitteeseen Kotkakuja 1 valmistuu M2-Kotien kerrostalo, jossa on 42 ARA-vuokra-asuntoa.

Lue lisää

Pirkkalaan tulossa kohtuuhintaisia vuokrakoteja

Rakennustyöt alkavat tällä viikolla. Y-Säätiön M2-Kodeilla on pian jo yli 20 vuokratalokohdetta Tampereen työssäkäyntialueella.

Lue lisää