Postipuiston uudiskohteessa 585 tapaturmatonta työpäivää

  • 8.3.2024
  • Uutinen

Helsingin Pohjois-Pasilan uudiskohteessa on juhlistettu merkittävää virstanpylvästä, kun työmaa on saavuttanut vaikuttavat 585 tapaturmatonta päivää. Haku asuntoihin alkaa myöhemmin tänä vuonna.

Helsingin Pohjois-Pasilan Postipuistossa osoitteessa Rullakkokuja 14 juhlistettiin tänään upeaa virstanpylvästä, kun työmaa saavutti 585 tapaturmatonta työpäivää. Saavutus heijastaa sitoutumista työturvallisuuteen ja ammattitaitoista toimintaa työmaalla.

Rakennuttaminen alkoi elokuussa 2022 ja kohde valmistuu myöhemmin tänä vuonna. Asuntoja on yksiöistä perheasuntoihin, yhteensä asuntoja taloon valmistuu 112. Tämän kokoisen rakennushankkeen valmistumisen eteen tekee päivittäin töitä 30–40 työntekijää ja kokonaisuudessaan hankkeeseen osallistuu jopa eri 600 työntekijää.

”Teemme jatkuvasti töitä työturvallisuuden eteen osana päivittäistä työskentelyä. Onnistuminen osoittaa, että työ tuottaa tulosta. Työntekijöidemme sitoutuminen turvallisuuteen on ollut avainasemassa tässä saavutuksessa. Samalla tavalla jatketaan työmaan loppuun asti.”, kommentoi vastaava työnjohtaja Mikko Tiainen Jatke Uusimaa Oy:ltä ylpeänä tiiminsä saavutuksesta.

”585 tapaturmatonta työpäivää on hieno saavutus. Kiitokset Jatkeelle, Mikolle ja Mikon tiimille työturvallisuuteen panostamisesta. On ilo käydä työmaalla, kun voin luottaa siihen, että turvallisuuteen ja työn laatuun panostetaan hyvällä asenteella.”, lisää Y-Säätiö-konsernin kohteesta vastaava projektipäällikkö Sami Makkonen.

Työmaan turvallisuutta seurataan viikoittain työturvallisuuskierroksin, joissa mitataan työmaan turvallisuutta useilla eri mittareilla. Tiaisen mukaan kaksi tärkeintä asiaa työmaaturvallisuuden eteen ovat putoamissuojaus ja työmaan siisteys ja järjestys. Yleisimmät tapaturmat työmailla ovat tyypillisesti kompastumisia ja liukastumisia.

Työmaalla on tänään poikkeuksellinen päivä, sillä tekeillä on myös merkittävä betonivalukokonaisuus, josta tulee valmistuessaan parkkihallin pihakansi. Onnistuminen ja pitkä päivä betonivalun parissa huomioitiin tarjoamalla työntekijöille makkaroita ja viinereitä työpäivän ajan.

Asunnot tulevat haettavaksi myöhemmin tänä vuonna. Uudiskohdehaku alkaa keskimäärin 3–4 kuukautta ennen asuntojen valmistumisaikaa. Kohteen arvioitu valmistumisaika on loppuvuodesta 2024.