Pirkkalaan tulossa kohtuuhintaisia vuokrakoteja

  • 15.3.2021
  • Uutinen

Rakennustyöt alkavat tällä viikolla. Y-Säätiön M2-Kodeilla on pian jo yli 20 vuokratalokohdetta Tampereen työssäkäyntialueella.

Pirkkalaan, Loukonlahden kaupunginosaan valmistuu arviolta vuoden päästä M2-Kotien kohtuuhintaisia vuokrakoteja. Osoitteeseen Läpikäytävänkuja 4 rakennettava kuusikerroksinen kerrostalo sijaitsee hyvien palveluiden tuntumassa. Rakennustyöt aloitetaan tällä viikolla. Asuntoja taloon tulee yhteensä 48.

”Haluamme rakentaa Pirkkalan kaltaisille kasvaville kaupunkialueille. Voimakkaasti kehittyvä Tampereen seutu tarvitsee myös kohtuuhintaisia vuokrakoteja”, Y-Säätiön rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman sanoo.

Havainnekuva Arkkitehdit Ahlström Oy.

Pirkkala on voimakkaasti kasvava alue Tampereen naapurissa. M2-Kodeilla on pian jo yli 20 vuokratalokohdetta Tampereen työssäkäyntialueella. Uusia kohteita on Pirkkalan lisäksi rakenteilla parhaillaan Tampereelle, Nokialle ja Lempäälään.

Y-Säätiö-konserniin kuuluvan M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja.

Kohteessa toimii arkkitehtinä Lari Lehtonen Arkkitehdit Ahlström Oy:stä. Rakentamisesta vastaa KVR-urakoitsijana VRP Länsi-Suomi Oy.

”Tämä kohde on osa neljän kerrostalon rakentamishanketta halutulla ja hyvällä sijainnilla. Ensimmäiset asunnot ovat jo valmistuneet ja meidän on tarkoitus käynnistää seuraavan kerrostalon rakennustyöt vielä tulevana kesänä”, toimitusjohtaja Tomi Häikiö VRP Länsi-Suomi Oy:stä sanoo.