Oulunkylän Viisaan liikkumisen korttelin rakentaminen on aloitettu

  • 28.4.2021
  • Uutinen

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa kortteliin 82 ARA-vuokra-asuntoa. Uudet asukkaat eivät tarvitse omaa autoa, sillä asunnot sijaitsevat juna-aseman ja Raide-Jokerin solmukohdassa.

Y-Säätiön omistama M2-Kodit ja SATO ostivat vuonna 2019 VR Groupilta tontin, jolle on kaavoitettu vapaarahoitteisia vuokra- ja omistusasuntoja, valtion tukemia vuokra-asuntoja sekä välimuodon asuntotuotantoa. Yhteensä Pohjois-Helsingissä sijaitsevaan kortteliin valmistuu yli 500 asuntoa.

Korttelin valtion tukemista vuokra-asunnoista vastaa Y-Säätiö-konserniin kuuluva M2-Kodit. Osoitteeseen Maaherrantie 30 rakentuu 82 erikokoista ARA-vuokra-asuntoa, joiden rakentaminen on nyt alkanut.

Maaherrantie sisäpiha
Maaherrantie sisäpihalta käsin kuvattuna. Havainnekuva Jaakkola Arkkitehdit.

Kaikki M2-Kotien rakentamat uudiskohteet ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi niiden asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa sekä varallisuusrajoja.

M2-Kotien asunnot mahdollistavat kohtuuhintaisen vuokra-asumisen erinomaisella sijainnilla

Maaherrantielle valmistuvat vuokra-asunnot ovat vastaus pääkaupunkiseudun kasvavaan asuntopulaan.

Alueen kaavoituksen tärkein lähtökohta on toimivat julkiset liikenneyhteydet. Tästä juontaa alueen nimi Viisaan liikkumisen kortteli. Asuntojen lähettyvillä on sekä juna-asema että poikittaislinja Raide-Jokerin pysäkki.

“Maaherrantie 30 on esimerkki toimivasta kaupunkiasumisesta, jossa auton omistaminen ei ole lainkaan välttämätöntä. Erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien lisäksi asukkailla on mahdollisuus myös talon yhteiskäyttöautoihin, joita he voivat vuokrata käyttöönsä”, kertoo Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

Talon arvioidaan valmistuvan loppuvuodesta 2022

Alueen kaavasuunnitelmat on laatinut SATO yhdessä kaavoituksen pohjaksi järjestetyn arkkitehtikilpailun voittaneen Arkkitehtitoimisto Huuhtanen HMV Oy:n kanssa. M2-Kotien kerrostalon on suunnitellut Jaakkola Arkkitehdit. Pääurakoitsijana toimii SSA Project Oy.