Olemme mukana Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa

  • 7.10.2022
  • Uutinen

Y-Säätiö on sitoutunut alentamaan lämpötiloja kiinteistöjensä yleisissä tiloissa. Asuntojen lämpötilat eivät muutu, mutta osana kampanjaa asukkaille jaetaan energiansäästövinkkejä. 

Y-Säätiö on mukana valtakunnallisessa Astetta alemmas -kampanjassa, joka on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja. Tehokas energiankäyttö ja energiansäästötoimenpiteet ovat tärkeitä erityisesti nyt, kun Venäjän hyökkäyssota kiristää Euroopan energiatilannetta.

Kampanjaan osallistumisen tavoitteeksi olemme asettaneet, että poistamme turhat kulut kiinteistöjen lämpölaskuista. Tämä toteutuu optimoimalla yleisten tilojen lämpötiloja kiinteistöissämme. Lisäksi jaamme asukkaillemme energiansäästövinkkejä koko lämmityskauden ajan uutiskirjeissämme ja sosiaalisen median kanavissa.

Energiansäästö koostuu arjen pienistä teoista, joita voivat olla esimerkiksi astetta alempi huoneenlämpötila tai lyhyempi suihkuhetki. Säästömahdollisuuksia on paljon niin kotona kuin työpaikoillakin.

Olemme jo vuosien ajan seuranneet kiinteistöjemme ja asuntojen sisälämpötiloja reaaliaikaisesti tasapainoisen lämpötilan saavuttamiseksi. M2-Kotien kiinteistöissä on käytössä lämmönsäätö ja -optimointipalvelu.

Vastuullisuustyössämme energiatehokkuuden kehittäminen on tärkeä osa ilmastotyötämme. Tavoitteenamme on olla hiilineutraali toimija vuoteen 2035 mennessä.